Predčasno glasovanje

FOTO: Svoj glas že oddala lepotica Katarina Čas, prav tako predsednik Pahor

R.T.
19. 4. 2022, 16.11
Posodobljeno: 19. 4. 2022, 16.33
Deli članek:

Danes od 7. ure zjutraj teče prvi dan predčasnih volitev.

Media24
Predsednik Borut Pahor je svoj glas oddal predčasno.

Svoj glas za parlamentarne volitve, ki se imajo odviti v nedeljo, 24. aprila, so lahko v okviru predčasnega glasovanja danes volilci prvič oddali svoj glas. Predčasno glasovanje bo potekalo še jutri, v sredo in četrtek, ob dni med 7. in 19. uro.

Na Gospodarskem razstavišču, kjer poteka predčasno glasovanje za volilne okraje z območja Ljubljane, so svoj glas oddali tudi nekateri bolj in nekateri manj znani Ljubljančani.

Med njimi je bila igralka Katarina Čas.

Media24
Igralka Katarina Čas

Predčasnega glasovanja se je udeležil tudi predsednik Borut Pahor, ki je po oddaji glasu nagovoril državljane in državljanke. "Zaradi nastalih razmer v Evropi in svetu, po pandemiji in z vojno v Ukrajini se v naslednjih letih ne bomo soočali samo z običajnimi problemi. Zelo verjetno je, da bodo ta čas zaznamovali tudi pomembnejši strateški izzivi za Slovenijo in našo skupno Evropo," je opozoril.

Ob tem je spomnil tudi, da samostojne slovenske države brez demokracije ne bi bilo in je tudi ne bo. "Z udeležbo na volitvah krepimo demokratične institucije in negujemo pomen demokratičnih vrednot. Udeležba na volitvah utrjuje našo državljansko povezanost in soodgovornost za vsestransko krepitev naše skupne domovine," je poudaril.

Predčasno je svoj glas oddal tudi glasbenik Igor Bračič - Sadež iz zasedbe Slon in Sadež.

Media24 / Sašo Radej
Igor Bračič - Sadež

Pa tudi glasbenik Vojko Sfiligoj iz zasedbe Pepel in kri.

Media24
Vojko Sfiligoj iz zasedbe Pepel in kri

Kamere so ujele tudi direktorja STA Igorja Kadunca.

Media24 / Sašo Radej
Igor Kadunc, direktor STA

Med prepoznavnejšimi obrazi, ki so se mudili na Gospodarskem razstavišču sta izstopala še minister za notranje zadeve Aleš Hojs iz vrst SDS ter Zmago Jelinčič, predsednik SNS.

Media24 / Sašo Radej
Zmago Jelinčič, predsednik SNS

Media24
Svoj glas je oddal tudi notranji minister Aleš Hojs.