Vodja strokovne skupine za covid-19

Tudi v Sloveniji kmalu umika pogoja PCT? Kdaj in kako?

G.G./STA
10. 2. 2022, 17.02
Posodobljeno: 10. 2. 2022, 17.02
Deli članek:

Evropske države opuščajo koronavirusne ukrepe. V Sloveniji ima poleg vlade glavno besedo o tem strokovna skupina za covid-19 in njena vodja Mateja Logar.

Bobo
Do prvega sproščanja ukrepov bi lahko prišlo v trgovinski dejavnosti.

Mateja Logar pravi, da je v Sloveniji pričakovati sproščanje ukrepov potem, ko bo število covidnih bolnikov v bolnišnicah doseglo vrh. V tem trenutku je po njenem še težko govoriti o tem, kdaj in kako se bodo sproščali posamezni epidemiološki ukrepi in kateri bodo morda še ostali v veljavi.

Je pa za Radio Slovenija napovedala, da bo sproščanje ukrepov v bolnišnicah, šolah in socialnih ustanovah potekalo drugače, kot v splošni populaciji, saj morajo omenjene ustanove ostati varne.

Kljub temu, da prebolela okužba s koronavirusom in cepljenje proti covidu-19 nekoliko slabše ščitita pred okužbo s trenutno prevladujočo koronavirusno različico omikron, je pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT) po njeni oceni še vedno smiseln. "Pogovarjamo pa se, kje so področja, kjer bi pogoj PCT tudi v Sloveniji varno umaknili iz uporabe," je še poudarila Logarjeva.