Napačni podatki

Novi sledilnik že razkriva napake ZZZS

L.J.
28. 12. 2021, 09.18
Posodobljeno: 28. 12. 2021, 09.20
Deli članek:

Novi Sledilnik Zdravniki izpod rok razvojne ekipe Sledilnika Covid-19 je že v nekaj urah pokazal na nepravilnosti v bazi podatkov ZZZS

Twitter
Novi sledilnik na pregleden način omogoča izbiro osebnega zdravnika, pediatra, ginekologa in stomatologa

Sledilnik Zdravniki, ki so ga razvili v Znanstvenem društvu Sledilnik, je razvojna ekipa včeraj predstavila javnosti, in pri tem pozvala, naj uporabniki sporočijo napake, ki jih zaznajo. Nova aplikacija omogoča enostavnejše in preglednejše iskanje novega osebnega zdravnika, pediatra, ginekologa in zobozdravnika. Sledilnik je od oktobra razvijala ekipa 25 prostovoljcev.

Sledilnik črpa iz baze podatkov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki je, kot pravijo v društvu, nepregledna, pa tudi nezanesljiva.

Le nekaj ur po tem, ko so novi sledilnik predstavili javnosti, je ustanovitelj društva Sledilnik Luka Renko zapisal, da so jim uporabniki sporočili že več kot 70 napak, ki so jih zaznali s pomočjo sledilnika. Med drugim je bilo v bazi ZZZS 7 zdravnikov napačno zavedenih, da delajo na Bledu in ne v Bohinju, kjer svojo dejavnost dejansko izvajajo. V bazi ZZZS so namreč zdravniki zavedeni na lokaciji, kjer je sedež podjetja, v katerem so zaposleni, in ne tam, kjer se njihova ordinacija zares nahaja. Po besedah Renka so že pozvali ZZZS, naj napako odpravijo.

Prav tako so bile v bazi ZZZS kot aktivne navedene štiri mariborske pediatrinje, ki pa so že upokojene. Zaznali so še nekaj zdravnikov, ki ne izvajajo več svoje dejavnosti pri izvajalcih, pri katerih so navedeni v bazi. Napake so v aplikaciji že popravili.

Da novi sledilnik več kot dobro opravlja svojo nalogo pa priča tudi podatek, da je nekaterim uporabnikom že včeraj pomagal do novega zdravnika.