Preiskava

Policisti izsledili moškega, ki je pred mariborsko šolo "nadlegoval" otroka

S.R.
28. 5. 2021, 17.19
Posodobljeno: 28. 5. 2021, 17.34
Deli članek:

V incidentu ni bil nihče poškodovan, prav tako pa ni bila ogrožena osebnostna integriteta otroka, so ugotovili policisti.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Mariborski policisti so z zbiranjem obvestil izsledili moškega, ki so ga iskali zaradi suma nadlegovanja otroka v okolici ene od osnovnih šol s tega tedna, sporočajo iz PU Maribor. Ugotovili so, da gre za osebo s posebnimi potrebami, ki ni imela namena škodovati otroku, ga je pa ogovarjala, kar so elementi prekrška zoper javni red in mir. Policisti so dodali, da v incidentu ni bil nihče poškodovan, prav tako pa ni bila ogrožena osebnostna integriteta otroka.

"Ker vedenje osebe odstopa od pričakovanih značilnosti in zmožnosti, ki so definirane v družbenem okolju, je policija z ugotovitvami že seznanila tudi druge pristojne službe, s ciljem, da se osebi zagotovi dodatna pozornost in skrb. Postopek se ni končan," so še zapisali.

Pojasnili so še, da se je otrok, s tem, ko je poiskal pomoč, na neprimerno vedenje odrasle osebe odzval pravilno. Zatekel se je namreč v bližnji objekt z odraslimi osebami. "Taki dogodki naj bodo čim prej prijavljeni policiji, da se ugotovi dejansko stanje in ustrezno ukrepa," so zaključili policisti.