Ministrica Kustec ni edina, ki je kršila predpise

FOTO: Lastne predpise je do zdaj kršila slaba tretjina vlade Janeza Janše

Mi. K.
4. 11. 2020, 20.00
Deli članek:

Na skupni seji dveh odborov državnega zbora se bo nadaljevala razprava o kršitvi vladnih predpisov za preprečevanje širjenja okužb, ki jo je zakrivila ministrica za izobraževanje Simona Kustec. Slednja se je na seznamu kršiteljev predpisov in priporočil pridružila predsedniku države, premierju, zunanjemu in notranjemu ministru, ministru za javno upravo in direktorju NIJZ.

STA
Nepravilna distanca in nepriporočeno rokovanje

Člani parlamentarnih odborov za zdravstvo ter odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino bodo danes nadaljevali skupno nujno sejo, na kateri bodo razpravljali o kršenju odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe s koronavirusom s strani ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec.

Ministrica 21. septembra na dobrodelni prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je potekala v zaprtem prostoru, ni nosila zaščitne maske, kar je povzročilo zgražanje tako večjega dela politike kot tudi javnosti.

Kustečeva se je sicer kasneje opravičila in tudi opravila dve samoplačniški testiranji, do prejema negativnih rezultatov pa se je samoizolirala. V opozicijskih vrstah menijo, da njeno opravičilo ni dovolj in da bi morala odstopiti.

Ministrica iz vrst SMC še zdaleč ni edina predstavnica izvršilne oblasti ali institucij, ki so vpletene v odločanje o ukrepih za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. V nadaljevanju predstavljamo najočitnejše primere kršenja predpisov oseb, ki so sodelovale pri oblikovanju omenjenega odloka. Med kršitelji se je sicer znašel tudi velik podpornik desnice, moralni teolog in programski svetnik RTV Slovenija Ivan Štuhec.

Twitter
Simona Kustec na prireditvi OKS ni nosila zaščitne maske.

STA
Med čakanjem na izvid testiranja je odšel v Narodno galerijo.

Zajem zaslonske slike
Nepravilna uporaba maske

STA
Predsednik republike Borut Pahor, notranji minister Aleš Hojs in obrambni minister Matej Tonin na neprimerni razdalji

STA
Janez Janša in Borut Pahor na neprimerni razdalji

Gov.si
Rokovanja Aleksandra Vučića in Janeza Janše