Koronakriza

Število hospitaliziranih višje, umrli trije okuženi bolniki, o ukrepih pred novinarje izjemoma Janša

S.R./A.S.
6. 10. 2020, 10.34
Posodobljeno: 6. 10. 2020, 13.20
Deli članek:

Včeraj so umrli trije bolniki, okuženi z novim koronavirusom. Dva od teh sta bila varovanca v Domu starejših Rakičan.

Bobo
Načrt ukrepov za drugi val covida-19 bo danes predstavil Janez Janša.

V Sloveniji so včeraj potrdili 189 novih primerov okužbe, pri čemer so opravili 2509 testov, kažejo podatki Sledilnika za covid-19. Za primerjavo, prejšnji ponedeljek je bilo potrjenih 99 primerov okužbe.

Bolj kot ti so pomembni podatki o številu hospitaliziranih. S ponedeljka na danes se je na žalost povečalo za štiri. V slovenskih bolnišnicah tako danes leži 111 bolnikov, okuženih z novim koronavirusom, od tega jih 20 potrebuje intenzivno terapijo, eden manj kot včeraj. Umrli so trije bolniki. Iz bolnišnice so sicer odpustili deset oseb. Trenutno je aktivno okuženih 2206 oseb, še kažejo podatki sledilnika.

O aktualnem stanju glede bolezni covid-19 bo na današnji novinarski konferenci, ki se bo predvidoma začela ob 15. uri, izjemoma nastopil predsednik vlade Janez Janša. Premier bo predstavil načrt ukrepov za drugi val covida-19.

Umrla dva oskrbovanca Centra za starejše Murska Sobota

Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan, je za portal Vestnik dejal, da so se v Centru za starejše Murska Sobota v ponedeljek nadaljevala testiranja zaposlenih, ki so bili na prvem testiranju negativni. Ponovna testiranja so potrdila okužbo pri še enem od zaposlenih, skupno število vseh tam zaposlenih, ki so se okužili s koronavirusom, je devet.

"Žal pa moramo poročati, da sta včeraj umrli dve osebi, okuženi s covid-19, obe osebi sta imeli druge pridružene bolezni. Gre za stanovalce našega doma, ki so bivali v Centru za starejše Murska Sobota, ena od njih je bila nameščena v bolnišnici Murska Sobota,"je pojasnil Hoblaj.

Trenutno je sicer okuženih 15 stanovalcev enote, ena od teh je v murskosoboški bolnišnici, ostali pa so nameščeni v rdeči coni v domu, še poroča Vestnik.