Črna kronika

V stanovanju na Dunaju našli dve trupli

R.T.
6. 10. 2020, 09.59
Posodobljeno: 6. 10. 2020, 13.53
Deli članek:

Vse kaže, da je šlo za umor in samomor, a obstaja tudi možnost, da je morilec še vedno na begu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na dogajanje v enem od stanovanj na jugu avstrijske prestolnice so policiste opozorili sosedje. Pred ogromno zgradbo, stanovanjskim blokom s kar približno 14.000 stanovalci, so včeraj malo po 19. uri ustavila vozila z modrimi lučmi. Policisti so nato vstopili v stanovanje, kjer sta jih pričakali trupli 33-letnega moškega in njegove 30-letne partnerke, poročajo avstrijski mediji.

Zaenkrat je znano le, da je šlo za zločin in da je ženska umrla zaradi poškodb, povzročenih s topim predmetom. Preiskovalci okoliščine smrti partnerjev še preiskujejo, gre pa za letos že 18. žrtev nasilnega dejanja med pripadnicami nežnejšega spola v Avstriji. Zadnji umor se je pripetil pred dvema tednoma na obrobju Dunaja, kjer je 56-letni moški z nožem napadel svojo 55-letno soprogo. Ta je pozneje umrla v bolnišnici. 

Čeprav so preiskovalci z informacijami skopi, je tudi v primeru včerajšnjega umora glavni osumljenec soprog, ki naj bi si pozneje sodil sam. So pa ponoči potrdili, da še niso izključili možnosti, da je bil na delu dvojni morilec, ki je zdaj na begu.