Zadnje številke

Znan je ponedeljkov izkupiček testiranja na novi koronavirus v Sloveniji

S.R.
25. 8. 2020, 10.10
Posodobljeno: 25. 8. 2020, 14.50
Deli članek:

Včeraj smo v Sloveniji zabeležili 21 pozitivnih primerov, stanje tako na srečo vendarle ni tako dramatično, kot so predvidevali nekateri.

Mateja Jordovič Potočnik / Revija Zarja Jana
Fotografija je simbolična.

Včeraj objavljena projekcija Inštituta Jožef Stefan je predvidela, da se bo v prihodnjih dneh v Sloveniji povprečno okužilo 44 oseb na dan. Da bi lahko izračunali povprečje, bo treba počakati še nekaj dni, a je začetek tedna z vidika epidemiološke slike nekoliko bolj vzpodbuden od predvidevanj.

V okviru 1370 testov, ki so jih včeraj opravili v Sloveniji, so potrdili 21 novih primerov okužbe, kažejo podatki Sledilnika za covid-19. Zaradi te nadležne bolezni včeraj nihče ni umrl, v slovenskih bolnišnicah pa se trenutno zdravi 17 bolnikov. Aktivno je okuženih 414 oseb.

Včeraj so po tri primere okužbe sicer potrdili v občinah Ljubljana in Velike Lašče, po dve v občinah Laško, Vipava in Dravograd ter po eno v občinah Celje, Novo mesto, Šentjur, Nova Gorica, Ravne na Koroškem, Sevnica, Idrija, Mirna Peč in Velika Polana.

Pa starostne skupine? Med okuženimi sta se tokrat znašla tudi dva otroka, dva primera pa sta tudi v najbolj rizični skupini 85+ let. Sicer pa so primeri razpršeni po vseh starostnih skupinah, pri čemer jih je največ v skupinah 35-44 (4) in 45-54 (4) let, še kažejo podatki sledilnika.