Vreme bo muhasto

Ledeni možje bodo predvsem severozahod Slovenije obdarili z mrazom in padavinami, bo uscana Zofka razočarala?

S.R.
11. 5. 2020, 09.16
Posodobljeno: 11. 5. 2020, 10.16
Deli članek:

Do petkove uscane Zofke je še razmeroma daleč, a zaenkrat kaže, da zna z znatno količino padavin osrečiti le prebivalce na severozahodu Slovenije.

Bobo
Čaka nas muhasto vreme.

Na vzhodu države bo danes še nekaj sonca, drugod pa bo občasno deževalo, poroča Agencija RS za okolje (Arso). Že dopoldne so se zlasti na zahodu začele pojavljati padavine, plohe bodo sredi dneva in popoldne segle tudi proti vzhodu, a bo ta deležen tudi »sončnih obdobij.« Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 15 in 23 stopinjami Celzija. 

Arso
Vreme jutri zjutraj.

Že ponoči se bo dež na zahodu okrepil in do jutra zajel vso Slovenijo. Temperature se bodo gibale med 9 in 15 stopinjami Celzija. Medtem ko bo jutro najhladnejše na severovzhodu države, živo srebro se bo tam namreč spustilo tudi do 8 stopinj Celzija, bo Pankracij, ki goduje jutri, poskrbel, da bo na območju slovenskih Alp hladno tudi popoldne. Na skrajnem severozahodu Slovenije se po napovedih agencije Arso popoldne obeta pičlih 6 stopinj Celzija, medtem ko bodo na severovzhodu padavine ponehale. Na Goriškem in ob morju se obeta ne tako neprijetnih 15 do 19 stopinj Celzija, bo pa pihala šibka do zmerna burja.

Arso
Vreme jutri popoldne.

V sredo in četrtek, ko godujeta preostala člana ledene druščine Servacij in Bonifacij, bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastale bodo posamezne plohe, v četrtek tudi nevihte. Najhladneje bo zopet na severozahodu Slovenije. Kaj bo nato v petek zakuhala uscana Zofka, bo bolj jasno v naslednjih dneh, a zaenkrat ne kaže na nič dramatičnega. Povsem možno je, da večji del države čaka »suh« dan, tudi Zofka pa glede na podatke agencije Arso preti predvsem severozahodu, kjer se znajo srečati s kar resnim deževjem.

Arso
Modelska napoved za naslednjih deset dni.