Slovenija

Anketa: sproščanje ukrepov

Si.R.
28. 4. 2020, 15.15
Posodobljeno: 28. 4. 2020, 15.32
Deli članek:

Medtem ko javnost vse bolj nestrpno pričakuje sproščanje ukrepov, v resnici nihče ne ve točno kdaj bi lahko sprostili večji del prepovedi. Seveda pa vse najbolj zanima, kdaj bomo lahko šli po opravkih v druge občine.

Profimedia
Koronavirus je zapečatil marsikaj

Rahljanje ukrepov se je vednarle začelo. Vsaj poroke so ponovno omogočene, s 4. majem pa se odpirajo tudi frizerski in kozmetični saloni in nekatere trgovine. Kaj pa prepoved gibanja med občinami? Te sprostitve še ni na vidiku. Kot je dejal vladni govorec Jelko Kacin, bo čas za tovrstne odločitve šele okoli 12. maja. 

Med tem pa preostala Evropa hiti z rahljanjem ukrepov. Med njimi je tudi Hrvaška, ki je odprla številne storitvenih dejavnosti, pri katerih ni potreben neposreden stik s potrošniki, kot je to v primeru čevljarjev, šivilj in turističnih agencij. Odprli so še knjigarne, knjižnice in muzeje. Znova je uveden mestni in primestni javni promet ter hitre ladijske linije med kopnim in otoki. Javni prevoz so odprli tudi v Srbiji, kjer stranke zopet sprejemajo še frizerski in kozmetični saloni, fitnes centri in telovadnice. Na Češkem na primer so znova odprte meje za tiste državljane EU na službeni poti. Javni prevoz, sicer z maskami na obrazih, obratuje tudi v Nemčiji. 

Ob tem vas sprašujemo, kako vi ocenjujete rahljanje ukrepov pri nas. Rezultate ankete bom oobjavili v četrtkovi izdaji Novice Svet24 PLUS.