Ugotovitve inšpektorata

V Zavodu Kengurujčki so otroke trpinčili na črno

G.G./STA
15. 12. 2018, 10.23
Posodobljeno: 15. 12. 2018, 10.24
Deli članek:

Potrjeno je, da so v zloglasnem Zavodu Kengurujčki dejavnost varstva otrok opravljali na črno.

STA
Hiša na Vrhovcih, v kateri je deloval zavod Kengurujčki.

Inšpektorat za šolstvo je v svojem nadzoru potrdil, da so v Zavodu Kengurujčki varstvo otrok opravljali na črno, zato so mu pred dobrim mesecem dni prepovedali opravljati to dejavnost, piše današnji Dnevnik. Zavod, kjer naj bi malčke trpinčili, namreč ni bil vpisan v razvid izvajalcev programov za varstvo otrok, poleg tega nihče od tistih, ki so v prostorih zavoda na Vrhovcih v Ljubljani skrbeli za otroke, ni bil vpisan v razvid varuhov predšolskih otrok pri ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Kljub temu je zavod staršem izdajal račune, opravljal razgovore z njimi pred vpisom otrok in jim omogočil ogled prostorov, ki jih je oddajal v podnajem, je po poročanju časnika še objavil inšpektorat za šolstvo. Iz poročila je še razvidno, da je podal tožilstvu obvestilo o sumu kaznivega dejanja surovega ravnanja z otroki.

Inšpektorji zoper zavod vodijo tudi dva prekrškovna postopka, enega zaradi dela na črno, drugega pa zaradi načina, na katerega se je zavod oglaševal staršem. Na spletni strani zavoda je bilo namreč navedeno, da varstvo otrok izvaja samostojna podjetnica, ki ima za to dovoljenje ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. V resnici ta oseba ni več delala v Kengurujčkih, otroke pa so varovale druge osebe, še poroča Dnevnik.