Težave dveh Slovencev

Dragić in Dončić celita rane

T.L./STA
5. 11. 2018, 07.52
Posodobljeno: 5. 11. 2018, 08.24
Deli članek:

Miami jutri na gostovanju v Detroitu, Dallas iz torka na sredo po našem času doma proti Washingtonu

Profimedia
Luka Dončić

V ligi NBA so odigrali nov krog, večjih presenečenj pa ni bilo. Imata pa oba slovenska zvezdnika v ligi manjše težave s poškodbami. Miami Heat bo jutri gostoval v Detroitu, pri čemer pa ima Goran Dragić lažje težave s prstom na nogi. Nedeljski trening pa je zaradi manjše poškodbe gležnja izpustil tudi Luka Dončić. Dallas bo sicer naslednjo tekmo igral iz torka na sredo po našem času doma proti Washingtonu. 

Milwaukee je proti Sacramentu dosegel kar 144 točk, njegov center Giannis Antetokounmpo pa je zabeležil trojnega dvojčka - 26 točk, 15 skokov in 11 podaj.

Igor Kokoškov z drugo zmago v sezoni

Najbolj izenačeno je bilo na dvoboju med Phoenixom in Memphisom, ki ga je dobro sekundo pred koncem odločil Devin Booker. Trener Phoenixa Igor Kokoškov je tako zabeležil šele drugo zmago v sezoni, potem ko je tekmovanje začel z uspehom proti Dončičevem Dallasu.

Niz porazov je prekinil tudi Washington. Proti New Yorku je prav tako zmagal šele drugič v sezoni oziroma prvič po petih porazih. Prvi strelec Wizards je bil John Wall s 26 točkami.

Brooklyn Nets so imeli tri igralci, ki so dosegli vsaj dvajset točk - D'Angelo Russell (21 točk), Rondae Hollis-Jeffeson (21) in Caris LeVert (20), tako da so zlahka nadigrali Philadelphio, ki na petih gostovanjih še ni slavila.

Nerazpoloženi James

Poraze niza tudi Los Angeles Lakers. Tokrat ga je premagal Toronto, ki je nastopil brez Kawhija Leonarda, a si je kljub temu že v prvi četrtini priigral 25 točk naskoka. Serge Ibaka je za zmagovalce dosegel 34 točk, na drugi strani pa jih je LeBron James zbral le 18.

Na ostalih prizoriščih je Portland s 111:81 ugnal Minnesota, Orlando pa je bil doma boljši od San Antonia (117:110).