Neslana šala postala nočna mora

Kot najstnik za zabavo pojedel polža, paralizi je sledila tragična smrt

R.T.
5. 11. 2018, 08.08
Posodobljeno: 5. 11. 2018, 12.43
Deli članek:

Talentiran igralec ragbija je takrat kot 19-letnik pred prijatelji pojedel polža. Pristal je v komi, sledili sta paraliza in končno smrt.

Facebook
Sam pred usodno nočjo.

28-letni Sam Ballard iz Sydneyja je zadnjih devet let preživel v invalidskem vozičku, potem ko je kot 19-letnik vpričo prijateljev pojedel polža, okuženega z zajedavcem. Zaradi gliste Angiostrongylus cantonensis, tako imenovanega »srčnega črva,« je pristal v komi. Ti paraziti iz reda Strongylida običajno živijo v podganah, a se lahko z njimi okužijo tudi polži, ki se hranijo s podganjimi iztrebki.

Facebook
Postal je tetraplegik.

Ballard je zaradi meningoencefalitisa v komi preživel kar 420 dni. Prebudil se je v nočno moro, saj je zaradi možganske okužbe postal tetraplegik. Po treh letih v bolnišnici se je vrnil domov, a je bil vse od takrat prikovan na invalidski voziček. »Rad te imam,« je dejal materi, preden je umrl, poročajo avstralski mediji. »Za vas imamo žalostno novico,« je med televizijsko oddajo dejala voditeljica Lisa Wilkinson in pojasnila, da se Sam v petek poslovil v krogu svoje družine. Na zadnjo pot so ga pospremili tudi njegovi predani prijatelji, ki so z njim preživeli tudi tisto usodno noč pred devetimi leti, ko se je mimo vesele druščine priplazil okužen polž, Ballard pa ga je v duhu radoživega najstnika, ki je kos vsakemu izzivu, pospravil v usta.

Facebook
Bil je talentiran igralec ragbija.