Rešen

Pogrešani slovenski deskar na varnem

T.L.
30. 10. 2018, 19.10
Posodobljeno: 30. 10. 2018, 19.47
Deli članek:

47-letni učitelj je v bolnišnici v Trstu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Dobra novica: pogrešeni slovenski deskar, za katerim se je včeraj izgubila sled med surfanjem v bližini svetilnika v hrvaški Savudriji, je rešen.

Slovensec se je odpravil v močnem vetru na morje s skupino ljudi, dva pa sta zašla v težave: Slovenec, ki je bil na vodi z jadralno desko, in Hrvat na kajtu. V težave sta zašla, ko jima je veter najprej uničil jadra in sta padla v morje.

Hrvatu je že včeraj uspelo priplavati do obale, Slovenca pa niso našli. Danes so ga iskale hrvaške, slovenske in italijanske pristojne službe. Italijanska obalna straža je blizu Gradeža – 10 kilometrov proti Kopru – predtem našla del opreme, je poročala TV Slovenija. Pogrešanega deskarja so iskali tudi z letalom obalnega letalskega centra Portorož.

Kot je sporočil poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan, akcija, v kateri so sodelovale posadke iz Slovenije, Hrvaške in Italije, kljub dobri vidljivosti ni bila uspešna in so jo zaradi teme za danes zaključili. Z iskanjem naj bi nadaljevali v sredo, a deskarja je odneslo do Trsta, kjer se je uspešno rešil na obalo, poroča STA.

Rešeni deskar, 47-letnega učitelj iz Ljubljane, je zdaj v oskrbi v bolnišnici v Trstu. Po poročanju 24ur je deskar podhranjen, dehidriran, izčrpan in podhlajen, a njegovo stanje ostaja stabilno. Rešil ga je neopren, v katerega je bil oblečen, in deska, ki se je je oklepal. Najverjetneje je pomagalo tudi še vedno razmeroma toplo morje.