Huda ura

FOTO in VIDEO: Razbesnelo se je nebo: grozili hudourniki in plazovi

S.R.
7. 9. 2018, 07.30
Posodobljeno: 7. 9. 2018, 07.51
Deli članek:

Na Koroškem je neurje z močnimi nalivi v četrtek zvečer povzročilo nekaj težav na območju občin Slovenj Gradec, Dravograd in Prevalje.

PGD Komenda
V naselju Mlaka pri Komendi se je sprožil plaz.

Preden je neurje zajelo Koroško, je malo pred 19. uro udarilo na območju Komende, kjer je po poročanju uprave za zaščito in reševanje meteorna voda zalila "prostore stanovanjske hiše na Glavarjevi ulici v Komendi, dveh objektov v naselju Gmajnice in v naselju Mlaka, kjer se je sprožil zemeljski plaz. Gasilci PGD Komenda in PGD Moste so črpali vodo iz objektov ter prekopali zemeljski plaz, da je meteorna voda lahko odtekla."

Pgd Komenda
Gasilci so bili včeraj na delu v Komendi.

Malo po 20. uri se je neurje nato razbesnelo na območju Mestne občine Slovenj Gradec. V Pamečah je meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Posredovali so dežurni delavci Komunalnega podjetja Slovenj Gradec, ki so s pomočjo delovnega stroja preusmerili vodo in odmašili prepust. Tudi na Gmajni se je v nalivu zamašil vodni prepust, zaradi česar je meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Delavec komunalnega podjetja in gasilci so z delovnim strojem so odmašil prepust.

Močnejša nevihta z nalivom je zajela tudi Velenje in okolico. Postregla je s spektakularnimi razelektritvami, je na facebooku poročala spletna stran Neurje.si

Blitzortung/Neurje.si
Nevihte so se pomikale proti vzhodu, in sicer proti Pohorju in Šaleški dolini (na sliki prikaz udarov strel).

Nato je znova udarilo na Prevaljah, kjer so morali gasilci iz kleti stanovanjsko-poslovnega objekta izčrpati meteorno vodo. Škoda ob dogodku ni nastala.

Ob približno 21. ure je nato v Otiškem Vrhu v občini Dravograd meteorna voda zaradi zamašenega obcestnega jaška ogrozila stanovanjsko hišo, v bližini pa se je na cesto sprožil tudi manjši zemeljski plaz. Prostovoljni gasilci iz Šentjanža so jašek očistili, plaz pa so zavarovali delavci komunalnega podjetja.