Pobral je predujem, nato pa izginil kot kafra

Jani Pavec v zanki prevarantskega »mojstra«

R.T.
2. 9. 2018, 18.54
Posodobljeno: 2. 9. 2018, 19.40
Deli članek:

Pevec skupine Atomik Harmonik Jani Pavec nam je zaupal, kako ga je opetnajstil goljufivi mizar. Policija primer še preiskuje.

Mediaspeed
»Uničil mi je prvomajske počitnice. Hvala bogu, da se je zataknilo že pri prvem projektu,« nam je povedal Jani Pavec
Več ogoljufanih
 Pavec ni edini, ki je padel v pest pridaniču po imenu Roman P. (tako si pravi sam, ni nujno, da je to njegovo pravo ime). Na spletu se je oglasilo več ogoljufanih s podobno zgodbo. Izpostavimo naslednjo: Romana P. so angažirali za postavitev nadstreška za avtomobil, podpisali pogodbo in mu plačali avans v višini 1750 evrov. Še pred začetkom del je Roman P. izginil kot kafra. 

Lik prevaranta je star kot človeška zgodovina. V preteklih mesecih se je z njim srečal vodja in pevec skupine Atomik Harmonik Jani Pavec, ki je za Novice Svet24 opisal neprijetno epizodo v svojem življenju.

Pozno spomladi je iskal solidnega mizarja, ki bi ga najel za več projektov. Brskal je po spletu in na facebooku našel na videz zanesljivega in dokaj ugodnega obrtnika, ki je izkazoval obvladovanje pri izdelavi lesenih konstrukcij. Našel je Romana P. iz okolice Ljubljane.

Odšel na malico in izginil

Dogovorila sta se za sestanek. Interes za sodelovanje je bil obojestranski. »Podpisala sva pogodbo. Roman P. je obljubil, da bo odprl s. p. v roku dveh tednov ali največ enega meseca,« je povedal Jani, ki je nameraval temu mojstru dodeliti še dva ali tri projekte. Roman P. je še pred začetkom del diskretno potarnal, ali bi mu lahko Jani plačal nekaj predujma. Pogodba je bila podpisana, človek je že začel delati, si je mislil Jani in mu dal nekaj predplačila. Čez nekaj dni je Roman P. zaprosil še za nekaj deset bankovcev vnaprej in Jani mu je ustregel. Domnevni mizar je odšel na malico. Ni se vrnil! Jani ga je klical, Roman mu ni vračal klicev. Še več, blokiral je njegovo telefonsko številko, blokiral ga je tudi na facebooku.

»Da na svetu živijo takšni izrodki«

Znani pevec je bil jezen. »Ne gre mi toliko za denar, čeprav ne gre za majhne zneske, ampak da na svetu živijo takšni izrodki …« je dogodke podoživljal Jani in na naše vprašanje, kaj je storil, odgovoril, da je odšel na Policijsko postajo Kamnik, kjer je prijavil to nemarno goljufijo in policiji predal ves »dokazni material«. Prijatelji so se mu sicer posmehovali, češ da policija ne bo storila ničesar, Janija pa je zanimalo, kako bo ukrepala. »Da vidim, kaj za nas naredi 'država',« je razložil Pavec. Janijevi prijatelji za zdaj nimajo prav, policija je sprejela prijavo. Po naših podatkih preiskava poteka, predkazenski postopek pa še ni zaključen.