Huda ura

FOTO in VIDEO: Včerajšnje besnenje vremena prineslo veter, dež kot iz škafa in točo

J.P.
31. 8. 2018, 09.06
Posodobljeno: 31. 8. 2018, 10.45
Deli članek:

Slovo jemljejo šolske počitnice in sončno vreme. Napovedani deževni dnevi so se začeli z velikim pokom.

Facebook Neurje.si
Nevihta je na romanju od Brezovice do Novega mesta povzročila precej nevšečnosti.

Osrednja Slovenija je včeraj popoldne ječala – nad njo se je razbesnela nič kaj šibka nevihta, ki je tjakaj zašla iz zahoda. Središče se je v spremstvu silovitih sunkov vetra, nalivov in toče pomikalo ob južnem robu Ljubljane preko Ljubljanskega barja proti Grosupljem.

Arso
Vremenska napoved do torka

V pasu od Brezovice do Novega mesta

Navdušenci nad vremenom, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si, so nevihtnega Goljata označili za "brutalno supercelično nevihto". Razvila se je nekje med Polhograjskimi Dolomiti in Idrijo, od Grosupljega pa jo je zaneslo v smeri Posavja in Gorjancev, kjer je v okoli Novega mesta "odvrgla" nekaj sodre. Tam je, kot je mogoče prebrati na omenjeni spletni strani, spet pridobila na moči in se ponovno razvila v nevihto superceličnega tipa. Sape ji je zmanjkalo nad Posavjem in Gorjanci.

Padavin, predvsem v obliki ploh in neviht, v prihodnjih dneh ne bo manjkalo. Ponekod bodo občasno možne tudi močnejše nevihte.

Nevihta je na romanju od Brezovice do Novega mesta povzročila precej nevšečnosti. Veter je podiral drevesa, meteorne vode so vdirale v kleti – v tem oziru je bilo najhuje na območju Notranjih Goric in Ljubljanskega barja.

Tudi v prihodnjih dneh

Tudi danes lahko pričakujemo krajevne padavine, napoveduje Agencija RS za okolje. Zvečer se bo pooblačilo, na zahodu bo deževalo. Predvsem na Primorskem bodo nastajale tudi nevihte. Padavine, deloma nevihte, se bodo ponoči razširile v notranjost države. Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami v obliki neviht. Pojavljali se bodo močnejši nalivi, plohe in nevihte pa so napovedane tudi za nedeljo. Padavine bodo popoldne prehodno oslabele, deloma se bo zjasnilo. V ponedeljek bo večinoma oblačno, občasno bo še deževalo.

Več fotografij in posnetkov si lahko ogledate spodaj.