Prenova

Gosposvetska cesta v Ljubljani spet odprta za ves promet

STA/B.K.
30. 8. 2018, 20.36
Posodobljeno: 30. 8. 2018, 22.51
Deli članek:

Ljubljanski župan Zoran Janković je v četrtek v središču mesta za promet odprl prenovljeno Gosposvetsko cesto, ki je vozniki niso mogli uporabljati zadnjega pol leta.

STA

S prenovljeno Gosposvetsko cesto je prestolnica po županovih besedah dobila novo "ulico", ki ima predvsem veliko površino za pešce in kolesarje. "To je velika prednost za vse lastnike oziroma najemnike lokalov in stanovalce," je poudaril.

Promet je po Gosposvetski stekel tako za osebnakot za mestne avtobuse. Kot je ob odprtju ceste, ki ga je pospremila godba na pihala, pojasnil župan, so namreč delavci na Dalmatinovi ulici ravno končali z deli in ne želijo poškodb na cestišču. Nekaj dela še ostaja, v prihodnjih dneh nameravajo dokončati še pločnik ob Dalmatinovi ulici.

V sklopu pet milijonov evrov vrednega projekta prenove Gosposvetske ceste in Dalmatinove ulice so na občini med drugim uredili taktilne vode za slepe in slabovidne, na Dalmatinovi pa so dodali še kolesarsko stezo.

Temeljito obnovo sta sicer izvajalca KPL in Hidrotehnik začela na začetku aprila. Obnovitvena dela se bodo zdaj v še večji meri preselila na severni del Slovenske ceste na odseku do križišča s Trdinovo ulico, v nadaljevanju leta pa naj bi sledila še temeljita obnova območja Bavarskega dvora in vzporednih ulic Pražakove, Dvorakove in Kersnikove.