Želja se mu je izpolnila

Rene Mlekuž je ni našel - ona je našla njega!

R.T.
28. 9. 2017, 14.05
Posodobljeno: 28. 9. 2017, 14.11
Deli članek:

Prijazna domačinka mu ni šla iz spomina. Zato se jo je odločil poiskati.

Osebni arhiv
Rene Mlekuž z gospo, ki se mu je usidrala globoko v srce.

Včeraj smo poročali, da nekdanji vrhunski alpski smučar Rene Mlekuž, danes pa lastnik podjetja, ki se ukvarja z distribucijo napihljivih šotorov, in zastopnik blagovne znamke, ki oblači slovenske olimpijce, išče gospo, ki ga je kot otroka vzela za svojega.

Ko mu je bilo tri in štiri leta, se je večkrat mudil v Posočju, od koder so njegovi predniki. Zato je kot otrok užival v smučanju na Kaninu, kjer pa se je stkalo tudi prav posebno prijateljstvo.

Osebni arhiv
Rene Mlekuž je danes uspešen podjetnik.

Bila je to domačinka, ki je zanj lepo skrbela in se mu usidrala v spomin. Zato se je odločil, da jo poišče: »Prav vesel bi bil, če bi izvedel, kdo je gospa, ki je na Kaninu tako skrbela zame, ko sem bil star okrog tri leta in pol. Dala mi je za jesti, preoblačila me je. Ne vem, kako ji je ime, vem samo, da je bila iz okolice Bovca ali Tolmina.« 

Želja se mu je uresničila

Reneju se je želja uresničila. "Našli smo jo! Oz. našla me je! Kakšen dan! Že od jutra me trese in se smejim. Priznam, da sem dobil solzne oči, ko sem zjutraj prebral njeno sporočilo. Kaki neverjetni občutki, sploh jih ne znam opisat. Kot, da bi našel sorodnika, ki ga nisem videl 38 let! Čeprav sva z gospo preživela zelo malo časa, mi je poleg Kanina in piščalke ostala v spominu do danes. Niti slučajno si nisem mislil, da bom s to objavo pognal takšno akcijo, kot se je na koncu izkazala. Res hvala vsem, ki ste se kakorkoli vključili v iskanje te krsane gospe. Rečem lahko le, da komaj čakam, da se srečava in da jo objamem. HVALA vsem še 1x!" je zapisal na družabnem omrežju.