Zdravniška zbornica

So odstopili zaradi njene zahteve po izjemno visoki plači?

G.G./STA
20. 2. 2017, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Te dni razburja zahteva za plačo nove predsednice Zdenke Čebašek-Travnik. Na Zdravniški zbornici pravijo, da njena plača še ni določena. Potrdili pa so, da so odstopili trije člani izvršnega odbora zbornice in najožji sodelavci predsednice - Irena Manfredo, Bojana Pintar in Zdenko Šalda.

M24
Zdenka Čebašek Travnik je predlagala, da njena plača znaša od 8000 do 10.000 evrov.

Na zbornici so pojasnili, da je predlog za izračun plače predsednice narejen na enakih osnovah, kot za pretekla dva mandata. Sicer pa naj bi Čebašek-Travnikova izjavo o višini svoje plače podala po podpisu pogodbe.

Razloge za odstop članov izvršnega odbora na zbornici niso navedli. Ob tem pa so pojasnili, da so postopki za zamenjavo članov izvršilnega odbora predvideni s statutom zbornice.

Po poročanju medijev je Čebašek-Travnikova zahtevala med osem- in desettisoč evri bruto plače. Pred tednom dni je za Žurnal24 pojasnila, da je bil njen predlog, da je plača nekje med plačo dosedanjega predsednika Andreja Možine in prejšnjo predsednico Gordano Živčec Kalan.

Možina je po navedbah omenjenega portala prejemal 6400 evrov bruto, 20 odstotkom plače se je odpovedal do določitve novega sistema za nagrajevanje funkcionarjev, ki pa ga ni bilo. Živčec Kalanova pa naj bi prejemala 12.000 evrov bruto