Dušan Šuštar

Nekdanji vodja podružnice NLB zanikal, da bi banko oškodoval za 2,7 milijona evrov

G.G./STA
14. 2. 2017, 14.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nekdanji vodja podružnice NLB na Gorenjskem Dušan Šuštar je na predobravnavnem naroku na Okrožnem sodišču v Ljubljani zanikal zlorabo položaja, s katero naj bi banko oškodoval za 2,7 milijona evrov. Tožilstvo mu med drugim očita, da je preslepil takratne vodilne v NLB glede odobritve dveh posojil, za kateri naj bi vedel, da ne bosta vrnjeni.

Primož Lavre

Šuštar je na današnjem predobravnavnem naroku krivdo zanikal, je pa med drugim navedel, da se je od pričanja pred preiskovalnim sodnikom do danes spremenil njegov status in ni več brezposeln, temveč ponovno zaposlen v NLB.

Sodišče je po poročanju spletnega portala Siol.net preiskavo zoper Šuštarja na pobudo tožilstva uvedlo konec leta 2014, končalo pa sredi lanskega leta. Primer je povezan s posojiloma, ki ju je NLB leta 2008 na priporočilo Šuštarja odobrila podjetjema Make up Workshop in Elektrotehna Elzas. Podjetji sta šli pozneje v stečaj, NLB pa večine denarja ni nikoli več videla.

Kot je še poročal omenjeni portal, naj bi Šuštar s kreditnima predlogoma preslepil takratne vodilne v NLB in tako dosegel, da ju je ta potrdila. Odločilna naj bi bila prenapihnjena cenitev nepremičnine, ki je bila ponujena v zavarovanje.

Šuštarjeva zagovornica Mirjana Kožuh, ki je primer prevzela pred kratkim, je sodišče danes zaprosila za odlok predobravnavnega naroka, saj še ni uspela preučiti sodnega spisa. Sodnik ji je ugodil in nadaljevanje predobravnavnega naroka razpisal za 3. marec.