Obetajo se spremembe

Stroške registrskih tablic menjave bodo nosili lastniki

T.L.
19. 12. 2016, 18.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Posebne registrske tablice bodo dobili tudi mopedi, ki ne presegajo hitrosti 25 km/h.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Če bo osnutek pravilnika o registraciji vozil, ki ga je v usklajevanje podalo ministrstvo za infrastrukturo, sprejet, bodo posebne registrske tablice dobili tudi mopedi, ki ne presegajo hitrosti 25 km/h. Poleg tega je predvideno opravljanje postopkov registracije tovrstnih mopedov tudi na terenu. Kot piše v gradivu, gre za vzporedni ukrep opravljanja tehničnih pregledov teh mopedov na terenu, ki pa bo urejen s predlogom sprememb in dopolnitev Pravilnika o tehničnih pregledih motornih in priklopnih vozil.

Namesto prevladujoče črne barve bo registracijsko območje na mopedih označeno z rdečimi črkami, registrska oznaka vozila pa z rdečimi črkami in številkami.

https://e-uprava.gov.si
Taka naj bi bila nova registrska tablica.

Lastnik registriranega ali odjavljenega mopeda, pri katerem konstrukcijsko določena hitrost ne presega 25 km/h, mora obstoječe registrske tablice zamenjati za registrske tablice določene s tem pravilnikom ob prvem poteku veljavnosti prometnega dovoljenja ali registraciji mopeda po 1. maju 2017. Strošek zamenjave registrskih tablic je strošek lastnika mopeda, je zapisano v gradivu.