Poskus uboja?

Škofjeloškega župana namenoma zbil nekdanji kandidat SDS za župana

M.K.
30. 9. 2016, 09.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vse kaže, da padec s kolesom škofjeloškega župana Mihe Ješeta po trku z avtomobilom ni bil navadna nesreča. Policija sumi, da je šlo za nameren napad, ne izključuje tudi poskusa uboja.

Facebook
Župan Miha Ješe je bil v trčenju poškodovan, imel naj bi zlomljeno ključnico in se zdravi v ljubljanskem kliničnem centru.

Osumljeni za napad naj bi bil loški politik Blaž Kujundžič, piše časnik Dnevnik.

Policija identitete storilca, ki se je po dogodku javil policiji, sicer ni razkrila, saj preiskava še traja, so pa v četrtek na PU Kranj pojasnili, da ima prometna nesreča s pobegom vse znake hujšega kaznivega dejanja. Voznik v osebnem vozilu naj bi namreč namerno trčil v kolesarja in pobegnil, a se je nato sam javil na policiji.

"V povezavi z zbranimi obvestili in njegovo samoprijavo na Policijski postaji Škofja Loka so vozniku včeraj zjutraj tudi odvzeli prostost in ga pridržali," je v četrtek pojasnil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Osumljenec je bil pri preiskovalni sodnici zaslišan včeraj zvečer, še poroča Dnevnik.

Od SDS do SMC

www.publishwall.s
Blaž Kujundžič

Časnik poroča, da je Kujundžič na lokalnih volitvah 2014 kandidiral na listi SMC in podpiral kandidatko za županjo Jožico Vavpotič Srakar, ki je bila izvoljena v občinski svet. Leta 2006 je s podporo SDS kandidiral za župana Škofje Loke, a takrat Ješeta še ni bilo v politiki, navaja Dnevnik.

Kujundžič se je v škofjeloško politiko vključil že pri 18 letih, poroča Dnevnik in dodaja, da je bil v zadnjem času znan kot predsednik lokalne SDS (kandidiral je tudi za župana) in kasneje član sveta Državljanske liste (DL), na kateri je leta 2014 neuspešno kandidiral za poslanca.

"Svojo pot je v loškem javnem in političnem življenju začel že pri 18-ih letih, ko je bil prvič izvoljen v takratno občinsko skupščino. Tako za razliko od ljudi, ki so se s politiko začeli ukvarjati šele včeraj, o politiki ve res veliko", se je v družbenih omrežjih Kujundžič predstavil kot kandidat DL.

Na lokalnih volitvah istega leta je kandidiral na listi SMC, a ni bil izvoljen niti v škofjeloški občinski svet. Je član sveta KS Kamnitnik, aktiven pa je tudi na drugih področjih javnega življenja, tudi kot od Statističnega urada RS predlagani član komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč, še navaja časnik.

Na policiji so za Dnevnik pojasnili še, da storilec do zdaj ni bil obravnavan zaradi kaznivih dejanj, motiv za tak edinstven napad na politika v Sloveniji od osamosvojitve naprej pa policija še raziskuje.