Pozabil napake

Vse za moč in oblast

Sašo Avramovič/sta
28. 9. 2016, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Karl Erjavec bo kljub številnim zdrsom (arbitražni sporazum in drugi) plezal naprej. Zelo verjetno se bo namreč vnovič potegoval za stolček na čelu Desusa. Redni kongres stranke bo 11. februarja.

STA
Kljub številnim zdrsom bo Karl Erjavec spet kandidiral za šefa stranke Desus.

Erjavec bo na rednem kongresu stranke 11. februarja zelo verjetno ponovno kandidiral za predsednika stranke.

Na včerajšnji novinarski konferenci po seji izvršnega odbora stranke je kar sam ocenil, da uživa podporo tako v organih stranke kot v občinskih organizacijah. Na kongresu bodo določili tudi program stranke za volitve v DZ leta 2018.

Predčasnih volitev ne pričakujejo

V Desusu predčasnih volitev ne pričakujejo, čeprav jih nekateri ves čas napovedujejo, je povedal Erjavec. Po njegovih besedah je razumljivo, da opozicija želi delati vtis politične nestabilnosti, kar je na neki način tudi njena vloga v sodobnih demokracijah. Vendar pa koalicija po njegovem prepričanju lahko dokonča redni mandat. Po Erjavčevem mnenju bodo prihodnje volitve leta 2018, pri tem pa ocenjuje, da do "takšnih presenečenj, kot je bila stranka Mira Cerarja, ne bo več prihajalo." "Mislim, da so ljudje s to stranko dobili neko novo izkušnjo," je dejal.

Do politične nestabilnosti bi po njegovih besedah lahko prišlo, če ne bi spoštovali določil koalicijskega sporazuma v delu, ki zadeva usklajevanje pokojnin. Vendar pa Erjavec glede na dosedanje pogovore o proračunu za prihodnji dve leti ne pričakuje, da bi bil Desus razlog za takšno nestabilnost.

Zadovoljen z delom vlade

V delu, ki zadeva usklajevanje pokojnin, je torej Erjavec z delom vlade zadovoljen. Spomnil je, da je januarja prišlo do prve letošnje uskladitve, prihodnji teden pa je predvidena naslednja v višini 0,4 odstotka. Prav tako predsednik Desusa pričakuje naslednjo uskladitev januarja prihodnje leto.