Zahtevajo odstop

Vogrin dolguje delavcem

Gabrijel Toplak
28. 9. 2016, 21.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Večina delavcev lenarškega Lentherma, teh je 52, včeraj ni prišla na delo, saj so se v ponedeljek odločili za stavko. Tisti, ki so prišli, pa pravijo, da že tako delajo za minimalne mesečne plače, zdaj pa jim podjetje dolguje še avgustovsko plačo in plačilo prispevkov.

Gabrijel Toplak
Poleg napovedi stavke so svojo »naklonjenost« jasno izrekli tudi direktorju Ivanu Vogrinu.

Četudi večina delavcev lenarškega podjetja Lentherm po ponedeljkovi napovedi stavke včeraj ni prišla na delo, saj jim podjetje dolguje denar, svoje mnenje jasno izražajo na jekleni ograji glavnega vhoda.

Plača in prispevki

Gabrijel Toplak
Martin Dular poudarja, da so mu najbolj pomembni delavci, saj je sindikalist z dušo in srcem.

V podjetju je zaposlenih 52 ljudi, ti pa so odločeni, da mora Ivan Vogrin oditi. »Delavci Lentherma so začeli stavko zaradi neizplačane avgustovske plače in prispevkov za meseca julij in avgust. Istočasno zahtevajo odstop direktorja družbe Ivana Vogrina, saj obstaja velika možnost stečaja. Slednji je namreč na sodišču podal predlog prisilne poravnave, saj je vedel, da bi ga lahko odstavili na nedavni skupščini podjetja,« je poudaril sekretar štajerske regijske organizacije SKEI Martin Dular.

Zaključujejo nedokončano

Stavka delavcev je napovedana »do nadaljnjega« oziroma, vse dokler ne dobijo izplačanih plač, česar pa, dodaja Dular, ni mogoče uresničiti brez predhodnega odstopa direktorja Vogrina. Kot smo izvedeli od tamkajšnjih delavcev, ki ne želijo biti imenovani, delo v podjetju zdaj stoji, medtem ko bodo končali samo nedokončana in naročena dela. »Poleg stavkovne straže je danes tukaj šest delavcev, preostali so do petka ostali doma,« je dejal eden od delavcev.

Od marca letos podjetje vodi nekdanji poslanec državnega zbora Vogrin, a imata z večinskim lastnikom Damirjem Jelenkom, ki ga podpirajo tudi delavci, očitno različne poglede na možne načine reševanja zadolženega podjetja. »Vogrin ves čas napoveduje prihod strateškega partnerja, Jelenko bi rad podjetje reševal z bančnim posojilom. In tukaj nastane problem. Banka namreč odobritev posojila pogojuje z Vogrinovim umikom. Bil sem na več bankah in jim nekako poskušal pomagati, a so vsi odločeni, da denarja ne dajo, dokler je Ivan Vogrin direktor podjetja. Imel je že tri podjetja, ki so končala v stečaju,« je pojasnil Dular in dodal, da Vogrin zdaj kot direktor deluje v ozadju, saj naša zakonodaja nima vzvodov, da ga zamenja.

Gabrijel Toplak
Delavcev ni v podjetju, a so svoje misli napisali na table in jih izobesili na ograji podjetja.

Minimalne plače

Sindikalist poudarja, da Vogrin v podjetje ni vložil ničesar, ampak ga je preprosto dobil od prejšnjih lastnikov. »Postavlja se vprašanje, kjer so stari lastniki, ki so podjetje dejansko pripeljali tako daleč. In zdaj jih ni blizu. Te zgodbe mi ne poznamo. Meni so zdaj pomembni samo delavci, ki bi radi delali, pa ne morejo,« je odločen Dular, ki zanika očitke Vogrina na njegovem facebook profilu, da bi delavce ustavljal in podobno.

»Sindikalist sem z dušo in srcem. Treba je priznati, da je Vogrin kot direktor delavcem najprej znižal plače, nekaj jih je odpustil, medtem ko je Jelenko delavcem povrnil zaostale plače, poravnal lanski regres in izplačal letošnjega,« razlaga Dular. Obenem ne razume početja Vogrina, ki pravi, da ne bo odstopil kot direktor. »To pomeni, da ne mara 50 ljudi. Če res ni nič kriv, naj se pojavi, skliče novinarsko konferenco. Zakaj se mora zdaj kopje lomiti na plečih delavcev?« se sprašuje. In kakšne plače čakajo delavci? Dular odgovarja, da prejemajo minimalne dohodke, kar mesečno zanje pomeni kakšnih 600 evrov.

Če bi bil direktor …

Vogrin je za Svet24 dejal: »Dokler sem kot direktor imel vstop v podjetje in sem aktivno vodil poslovanje podjetja, so bile vse plače redne, izplačal se je tudi regres za nazaj. Tako bi bilo tudi danes, če bi spoštovali civilizacijske norme 21. stoletja. Marca sem formalno začel voditi podjetje kot direktor in po potrditvi mojega sanacijskega programa smo začeli delati. Ob prevzemu je bil zaostanek v plačah dva meseca, proizvodnja praktično ni potekala, saj ni bilo materiala, in takrat ni bilo televizijskih ekip ali kakršnegakoli poročanja. Zdaj plača zaostaja le za nekaj dni in je situacija čisto drugačna.«