Neodgovorna mati

Otroke prevažala kar brez izpita

G.G.
13. 9. 2016, 11.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Policisti so včeraj preverjali, kako potekajo prevozi šoloobveznih otrok. V bližini osnovne šole v Zgornji Kungoti so naleteli na primer, ki jih je neprijetno presenetil.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Ustavili so 32-letno voznico kombiniranega vozila, ki je prevažala štiri svoje otroke. Hitro so ugotovili, da voznica sploh nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so ji kombi zasegli, »nagradili« pa jo bodo tudi z obdolžilnim predlogom.

Na tem mestu navedimo smelo kritiko predstavnika za stike z javnostmi na PU Maribor Mirana Šadla: »Čeprav se policisti, skupaj z različnimi državnimi in občinskimi organi, agencijami, združenji, zvezami, člani različnih društev in organizacij in mnogimi prostovoljci ob pomoči medijev trudimo izboljšati prometno varnost, še posebej varnost na poteh, ki vodijo v in iz šole ter zaščititi naše najmlajše, pa kljub vsem našim prizadevanjem, obvestilom, pozivom in opozorilom, nekateri udeleženci v cestnem prometu zavestno kršijo cestno prometne predpise. Se ob tem sploh zavedajo, da s tem ogrožajo tiste udeležence v cestnem prometu, ki bi jim morali biti vzor. Tiste, ki so še tako mladi in neizkušeni, da se takemu ravnanju ne morejo in ne znajo upreti? Tiste, ki se sami ne morejo zaščititi?«