Tradicionalna srečanja

»Finiširanje« pred razstavo

Gabrijel Toplak
7. 9. 2016, 17.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Člani vurberške likovne sekcije to poletje na rednih tedenskih srečanjih zaključujejo slikarska dela, ki so jih začeli ustvarjati junija na 2. slikarski koloniji na gradu Vurberk. Tokrat jih je gostil domačin z Vurberka Karl Kacijan.

gabrijel toplak
»Finiširanje« pred razstavo: likovna sekcija bo s tedenskimi srečanji še nadaljevala, saj morajo svoja dela iz slikarske kolonije zaključiti do oktobra.

Člani likovne sekcije Turističnega društva Vurberk kljub poletnim mesecem ne poznajo počitka in se sestajajo na tradicionalnih tedenskih srečanjih. Minulo sredo so, kot že večkrat to poletje, spet naredili izjemo, poudarja predsednik Marjan Špingler, in se namesto na vurberškem gradu, kjer imajo svoj »štab«, dobili na dvorišču enega izmed članov devetčlanske sekcije. In tokrat jih je sredi tedna na svojem domu gostil član Karl Kacijan z Vurberka.

V kulturnem domu na Vurberku bo oktobra razstava v okviru trgatve potomke najstarejše trte na svetu.

»Na tovrstnih srečanjih zaključujemo predvsem slikarska dela, ki smo jih začeli ustvarjati na letošnji junijski slikarski koloniji na gradu Vurberk. Motivi so različni, od tukajšnjih naravnih pa do znamenitosti. Dela moramo dokončati do 1. oktobra, saj bo 15. oktobra v okviru trgatve potomke najstarejše trte na svetu, ki raste ob grajskem obzidju, razstava v kulturnem domu na Vurberku. Tovrstna srečanja so pravšnja priložnost, da to tudi izvedemo,« je pojasnil Špingler. Pri Kacijanu so se poleg predsednika Špinglerja zbrali še Klavdija in Oto Perko, Slavica Petrina, Tadeja Smogavec, Zdenka Kopše in Tilen Krepek.