Izključen

Marjan Podobnik je preteklost

T.L./M.K.
29. 8. 2016, 12.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Odločitev je padla: iz stranke so ga izključili.

sta
Marjan Podobnik

Kar dolgo se je vlekla strankarska saga in odločanje, ali bo Marjan Podobnik tudi v prihodnje član stranke SLS. Po ostrih in spravljivih besedah pa je odločitev danes vendarle padla: člani razsodišča SLS so po prekinjeni petkovi seji danes odločili, da Marjana Podobnika izključijo iz stranke.

V sporu (sprva ostre besede sta v javnih nastopih oba akterja kasneje omilila in se javno zavzemala za mirno iskanje rešitve) je tako zmagal aktualni predsednik SLS Marko Zidanšek

Ali kot je odločitev razsodišče SLS na tiskovni konferenci, s katere so poročali preko twitterja, utemeljilo: "Na podlagi podanih argumentov smo ugodili pritožbi Izvršilnega odbora SLS. Marjan Podobnik je z današnjim dnem izključen."

Zidanšek pa je ob tem dejal: "Glede na podporo, izraženo v zadnjih mesecih, pričakujem normalno delovanje stranke. Osredotočili se bomo na rešitve za Slovenijo."

Bogovič: Izključitev Podobnika je bil nujen ukrep

Izključitev Marjana Podobnika iz SLS je bil nujen ukrep, je ocenil nekdanji predsednik te stranke in evropski poslanec Franc Bogovič (EPP/SLS). V zadnjem času se je namreč zgodilo veliko kršitev in škodovalo ugledu stranke, pravi Bogovič, ki vzroke za izključitev vidi tudi v sporih iz 90. let. Razsodišče in ostali organi stranke so se po njegovem s Podobnikovo izključitvijo odločili za prihodnost, ne pa da se venomer obnavlja spore iz preteklosti.