Gneča na cestah

Kje so zastoji?

D. B./STA
31. 7. 2016, 15.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Več kilometrov dolgi zastoji so na nekaterih mejnih prehodih med Slovenijo in Hrvaško za vstop v Slovenijo.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Gneča z zastoji se nadaljuje na več odsekih slovenskih avtocest in drugih cestah proti meji s Hrvaško, opozarjajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste. Na primorski avtocesti med Logatcem in cestninsko postajo Log v smeri Ljubljane tako vozniki na posameznih odsekih vozijo počasi oz. v strnjeni koloni. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je proti Avstriji štiri kilometre dolg zastoj, na avstrijski strani pa je kolona vozil, ki čakajo na vstop v Slovenijo, dolga štiri do pet kilometrov. Voznikom, namenjenim v Kranjsko Goro, priporočajo, da avtocesto zapustijo na izvozu Lipce.

Na koncu podravske avtoceste med Hajdino in Draženci je že od jutra približno kilometer dolg zastoj. Gneča je tudi na regionalni cesti Unec-Logatec-Vrhnika ter na cestah Šmarje-Dragonja in Draženci-Podlehnik-Gruškovje.

Sečovlje in Dragonja: 3 kilometrov dolga kolona

Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško morajo vozniki za prestop meje čakati. Na Gruškovju vozniki za izstop iz države čakajo okoli 15 minut, za vstop v Slovenijo pa 20 minut. Na Sečovljah vozniki za vstop v Slovenijo čakajo 40 minut, na Dragonji pa je čakalna doba v obe smeri 30 minut.

Po podatkih hrvaškega avto kluba (Hak) je na hrvaški strani mejnih prehodov Sečovlje in Dragonja tri kilometre dolg zastoj.

Danes do 21. ure, na Primorskem pa do 22. ure, na slovenskih cestah velja prepoved prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol, je še navedeno na spletnih straneh prometno informacijskega centra.