SLS

Zidanšek zdržal napade Marjana Podobnika

G.G./STA
14. 6. 2016, 22.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Člani glavnega odbora SLS so na današnji redni seji soglasno podprli predsednika stranke Marka Zidanška. Minuli teden mu je namreč nekdanji predsednik SLS Marjan Podobnik očital, da ni vreden vodenja stranke. Zidanšek je po seji dejal, da ostaja na čelu stranke ter da jo bo popeljal v parlament, morda tudi v vlado.

STA
Marko Zidanšek

Ob tem je opozoril, da je Podobnik vedno deloval v ozadju in onemogočal uspešno delovanje predsednikov. Po njegovih besedah takšen način spletkarjenja v ozadju ni demokratičen. Nekdanji predsednik pa je danes dobil jasen signal in odgovor, je še poudaril Zidanšek.

Ena od tem spora naj bi bile tudi volitve v Kmetijsko gozdarsko zbornico. V stranki so si želeli, da slovenski kmetje izvolijo najboljše vodstvo, je v zvezi s tem dejal Zidanšek. Stanje v kmetijstvu je namreč takšno, da kmetje potrebujejo podpore. Zidanšek je izrazil upanje, da bo zbornica svojo nalogo dobro opravila.

SLS je po besedah njenega predsednika pripravljena na volitve, tudi če bodo že jeseni. Računajo predvsem na številne neopredeljene volivce, saj so spremenili program stranke. V ospredje postavljajo uspešno gospodarstvo ter tudi človekovo dostojanstvo, je dodal.

Zidanšek si želi desno vlado, vendar je ne pogojuje. Opozoril je na problem ustanavljanja številnih novih strank na desnici. V parlament bi namreč po njegovem mnenju prišle zgolj tri, ki bi se jim zaradi novih strank zmanjšal delež v državnem zboru. Dodal je, da so pripravljeni sodelovati z vsemi.