Spor

Sindikati Koprivnikarja obtožujejo zavajanja

mk
14. 6. 2016, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V Konfederaciji sindikatov javnega sektorja so trditve ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja po četrtkovem sestanku pri premierju Miru Cerarju označili za zavajajoče. Trdijo, da niso privolili v pogoje vlade.

sta
Sindikati protesti transparenti

Sindikati niso privolili v to, da bi procesa pogajanj o odpravi še veljavnih varčevalnih ukrepov in usklajevanja uslužbenske zakonodaje potekala vzporedno.

Konfederacija sindikatov o izjavi ministra Koprivnikarja Je iz trte izvita in se tudi sicer sliši kot zelo slaba šala.

V četrtek so namreč predstavniki sindikatov javnega sektorja pred vlado pripravili protest, s katerim so opozorili na enostranski izstop vlade iz pogajanj o plačah javnih uslužbencev. Po protestu je predstavnike sindikatov sprejel Miro Cerar, sestanka pa se je udeležil tudi Boris KoprivnikarTa je po sestanku povedal, da so se dogovorili, da naj bi procesa pogajanj o odpravi še veljavnih varčevalnih ukrepov in usklajevanja uslužbenske zakonodaja potekala časovno vzporedno.

Kot pravijo sindikati, pa so šele po sklenitvi dogovora iz novembra 2015 o postopni odpravi varčevalnih ukrepov pripravljeni uskladiti o spremembah plačnega zakona. Premier naj bi jim tudi zagotovil, da zakona ne bodo spreminjali mimo sindikatov.

Povečano nezaupanje

Koprivnikarjeva »netočna izjava« pa »zagotovo ne zmanjšuje nezaupanja sindikatov do vlade po tem, ko se je s kršitvijo novembrskega dogovora to še dodatno poglobilo«, opozarjajo v konfederaciji. Poleg tega je Koprivnikar po sestanku povedal še, da so se dogovorili o skupnem iskanju dodatnih virov za odpravo varčevalnih ukrepov, »kar je iz trte izvito in se tudi sicer sliši kot zelo slaba šala«, so še kritično dodali.