Ob petkih in sobotah

Po Mariboru v družbi lokalnega vodnika

Gabrijel Toplak
6. 6. 2016, 19.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Domači in tuji turisti bodo odslej lahko še bolje spoznali utrip in znamenitosti štajerske prestolnice. K projektu, ki že več let poteka v Mariboru, je tamkajšnji Zavod za turizem zvabil številne domače ponudnike.

STA
Stara trta, Maribor.

»Zavod za turizem Maribor Pohorje, ki že tretjo leto zapored pripravlja vodene oglede Maribora, tovrstne aktivnosti nadaljuje. Vodenje se zaključi pri mestnem ponudniku ali v kulturni ustanovi, potekalo pa bo ob petkih popoldne in sobotah dopoldne,« je sporočila Karmen Špenga iz omenjenega zavoda za turizem.

Karmen Špenga, Zavod za turizem Maribor Pohorje: "Vodenje se zaključi pri mestnem ponudniku ali v kulturni ustanovi."

Začetek vodenj v družbi lokalnega turističnega vodnika bo izpred Turistično informacijskega centra Maribor (Partizanska 6a), potekala pa bodo ob petkih, ob 17. uri, in ob sobotah, ob 10. uri. Zaključek vodenja bo pri ponudniku, ki bo tisti dan pisan v koledarju. »Kot partnerji so se pridružili Hiša Stare trte, Vinmar – Klet Vinag, Piranske soline Maribor, Pivarna, Muzej Narodne osvoboditve, Lutkovno gledališče Maribor, Fotografski muzej Maribor, Artmar na Grajskem trgu, Umetnostna galerija Maribor in Turistična kmetija Sirk,« pravi Špenga.

SLOVENSKO IN ANGLEŠKO

Devetdesetminutna vodenja – začela so se 4. junija in bodo potekala do konca oktobra 2016 – po starem mestne jedru bodo uradno potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Cena vodenega ogleda bo pet evrov na osebo, za otroke do 7. leta starosti pa bo vodeni ogled brezplačen.