Shod za konopljo

VIDEO: Podporniki konoplje proti ignorantskemu odnosu vlade

M.K./STA
1. 6. 2016, 09.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V organizaciji Zveze nevladnih organizacij na področju drog in njihove uporabe ter Odbora za konopljo je danes v parku Zvezda potekal shod za konopljo pod sloganom Konopljin cvet za boljši svet. S shodom so želeli opozoriti na ignorantski odnos vlade.

odborzakonopljo.si
Prireditev v parku Zvezda se je začela ob 12. uri.

Za odpravljanje prohibicije in dekriminalizacijo konoplje so oblikovali tudi peticijo.

Odbor za konopljo je na svoji spletni strani www.odborzakonopljo.si objavil peticijo Zahtevamo odpravo nepravilnosti pri obravnavanju rastline konoplje, katero boste lahko podpisali na Shodu za konopljo. Peticijo pa lahko podpišete tudi preko spleta.

S shodom so želeli opozoriti na množico podpornikov, ki so že prepoznali globok pomen konoplje za boljši jutri. Prireditev v parku Zvezda se je začela ob 12. uri. Do 15. ure so se v šotoru zvrstila predavanja društva Slovenski konopljin socialni klub in civilne iniciative Zbudimo.se, klepetalnica z aktivisti in ogled kratkega dokumentarca o odkritju povezave med konopljo in človeškim organizmom, ki ji rečemo endokanabinoidni sistem.

Istočasno so v parku potekale delavnice, na katerih so se vrnili v čase ročne izdelave prediva in vrvi ter razvijali smernice manjkajočega žanra: konoplje v umetnosti.

V kulinaričnem kotičku je bila priložnost za pokušino dobrot iz konopljinih darov, ki s pomočjo vestnih pridelovalcev konoplje za prehranske namene po navedbah odbora osvajajo z novimi okusi in zanimivimi kombinacijami. Vsestransko uporabnost konoplje so prikazali na stojnicah.

Na shodu so zbirali tudi podpise pod peticijo, ki bo odprta, dokler ne bodo dosegli legalizacije konoplje.

Ob 15. uri so s kratkim pozdravom organizatorja shoda odprli slavnostni del prireditve. Na odru so se jimpridružili tudi bolniki, ki s svojimi zgodbami razbijajo mite o škodljivih učinkih konoplje.

Ob 17.30 se bodo odpravili na sprehod po peš poteh v mestnem središču. Ob povratku v park pripravljajo Stand-up Cannabis, druženje bodo nadaljevali ob glasbi slovenskih izvajalcev.