Sproščeno

V vladajoči koaliciji "ni nihče padel z neba"

G.G./STA
31. 5. 2016, 20.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Potem ko se je v soboto prvak stranke DeSUS Karl Erjavec obregnil ob SMC in SD, se je danes vladajoča koalicija dotaknila vprašanja zrelosti partnerjev.

STA
Karl rad zabava svoje volilce.

Erjavec je v soboto na praznovanju 25-letnice upokojenske stranke v svojem slogu izjavil, da je nenavadno, da državo vodi dveletni otrok, še bolj nenavadno pa, da se neka stranka hvali z več kot stoletno tradicijo v državi, ki obstaja 25 let.

Po današnjem koalicijskem srečanju je vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer povedala, da so v sproščenem vzdušju ugotovili, da nihče od njih ni padel z neba. Pač pa so prišli odgovorno na politični parket, pri delu za državo pa ni nujno, da prihajajo neposredno politično izkušeni. Dodala je, da tudi v SMC niso nepopisani listi papirja, saj so se v svojih karierah posredno ali neposredno srečevali s političnimi aktivnostmi, te izkušnje pa prinašajo v svoje delovanje kot vodilna koalicijska stranka.

In resnejši del

Drugi del današnjega srečanja so partnerji namenili aktualnim političnim zadevam. Med drugim sta minister za finance Dušan Mramor in državna sekretarka Mateja Vraničar Erman poročala o dogovoru v zvezi z delavci migranti. Predstavniki ministrstva bodo Cerarju glede oblikovanih rešitev pripravili pisno poročilo, končna rešitev v zvezi s to problematiko pa bi lahko bila znana predvidoma v začetku prihodnjega tedna, je pojasnila Kustec Lipicerjeva, ki pa vsebine rešitev ni razkrila.