Ljubosumje

22-letno Saro je živo zažgal

G.G.
31. 5. 2016, 19.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

27-letni Vincenzo Paduano je priznal, da je umoril bivšo dekle. Zakaj? Ker ni prenesel, da ga je zapustila.

Sara Di Pietrantonio in njen bivši partner - morilec Vincenzo Paduano.

V zgodnjih nedeljskih urah, praktično še sredi noči, so na obrobju Rima našli zoglenelo truplo 22-letne Sare Di Pietrantonio. Avto v bližini je bil še v plamenih. »Še nikoli nisem videl, kaj tako grozljivega, pa sem že 25 let v policiji,« je na novinarski konferenci ves pretresen povedal vodja mobilne enote rimske policije Luigi Silipo.

Sara, študentka ekonomije, je večkrat nasilnega Vincenza zapustila po dveh leti burnega odnosa in nedavno začela novo razmerje. Toda Vincenzo ni prenesel, da ima njegova bivša novega partnerja. V noči na nedeljo jo je zasledoval. Ko se je sama vračala domov, je namerno trčil v njej avto. Nato je stopil iz avta in Sarin avto polil z bencinom ter ga zažgal.

Niso ji ustavili

Sara se je uspela izmuzniti iz avta. Stekla je stran, klicala na pomoč, a ni nihče ustavil. Zblazneli Vincenzo je stekel za njo in jo po 500 metrih dohitel. Zbil jo je na tla in tudi njo polil z bencinom ter zažgal.

Sarina starša sta bila zaskrbljena, ker se Sara ni vrnila domov. Ob 3.30 jima je Sara namreč poslala sms-sporočilo, da se po večerji in zabavi v klubu vrača domov. Ko je ni bilo, sta jo začela iskati. In jo kmalu našla. Mrtvo.

Po zaslišanju osumljenega so si kriminalisti ustvarili boljšo sliko o njunem razmerju. Vincenzo je nad Saro dlje časa izvajal psihično nasilje, občasno pa mu je »ušla« tudi roka. Sara ga je že trikrat zapustila, a ga ob grožnjah in moledovanju »vzela nazaj«. Po zadnjem razhodu ji je sledil že dvakrat, tretjič je bilo usodno.