PO RAZSODBI SODIŠČA

Nataša Pirc Musar: "Sodbo občutim kot veliko moralno zmago"

T.L.
6. 5. 2016, 13.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Iz RTV Slovenije so sporočili, da Filli res ni več generalni direktor nacionalne hiše, ampak znova namestnik generalnega direktorja.

Arsen Perić/M24
"Sodbo občutim kot veliko moralno zmago. Res je trajalo dve leti, vendar sem zadovoljna, da sem uspela dokazati nezakonitost postopanja Programskega sveta RTVS," pravi Pirc Musarjeva.

Po dopoldanski neuradni novici, da je bila Nataša Pirc Musar s sodbo višjega in delovnega sodišča potrjena za generalno direktorico RTV Slovenija, so iz nacionalne RTV hiše sporočili, da navedeno ne drži. »RTV Slovenija je po proučitvi sodbe višjega delovnega in socialnega sodišča ugotovila, da je bil sklep o imenovanju Marka Fillija za generalnega direktorja  RTV Slovenija sicer res razveljavljen, sodišče pa ni postavilo Nataše Pirc Musar za generalno direktorico RTV Slovenja. RTV Slovenija še naprej deluje normalno, saj je, skladno z razveljavitvijo sklepa o imenovanju generalnega direktorja vzpostavljeno stanje na dan pred imenovanjem in je s  tem mag. Marko Filli v.d. generalnega direktorja, dokler programski svet RTV Slovenija ne določi morebitnega novega v.d. generalnega direktorja,« je sporočila njihova služba za odnose z javnostmi. Naslednja seja programskega sveta RTV Slovenija bo v ponedeljek, so še dodali.

Nadzorni svet je prejel v vednost odstopno izjavo dr. Domna Trobca, da je z dnem 22. 4. 2016 odstopil s funkcije predsednika in člana nadzornega sveta, so še sporočili z RTV Slovenija.

Pirc Musarjeva meni, da je veljavno imenovana

Nataša Pirc Musar je sporočila, da je sodbo prejela. Po njeni interpretaciji je bila "obnova postopka nezakonita, zato je sklep o mojem imenovanju za generalno direktorico zakonit, torej veljaven in pravno učinkujoč." Sodišče je "kot nepotrebno (zaradi pomanjkanja pravnega interesa) je zato zavrglo mojo zahtevo za izrecno sodno ugotovitev, da sem izbrana za generalno direktorico. Sem torej veljavno imenovana in nov postopek iskanja novega generalnega direktorja ni dopusten," je še zapisala.