Slovenija

Potrjeno: kranjski župan alkoholiziran med povzročitvijo nesreče

STA
22. 2. 2016, 15.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Rezultati strokovnega pregleda kranjskega župana Boštjana Trilarja po prometni nesreči, ki jo je zakrivil 10. februarja, so potrdili prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Ovadbe glede suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa pa policisti zaenkrat niso vložili, saj preiskava še poteka.

STA
Kljub pozivom nekaterih svetniških skupin se Trilar za odstop z mesta župana ni odločil.

Policisti so po tem, ko je Trilar po nesreči zavrnil preizkus alkoholiziranosti, vpliv alkohola ugotavljali v strokovnem pregledu, ki je bil opravljen v zdravstveni ustanovi. "Rezultati analize so potrdili prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo," je danes pojasnil Milan Jakovljevič s Policijske uprave Kranj, ki pa stopnje alkoholiziranosti povzročitelja nesreče ni mogel razkriti.

O ravnanju župana in o njegovi prihodnosti bo v sredo na izredni seji odločal mestni svet.

Kot je dodal, zbiranje obvestil in dokazov za utemeljevanje suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa še poteka. Zadevo pa pelje Policijska postaja Kranj.

Trilar je sicer povzročitev nesreče kmalu potem, ko je informacija o njej prišla v javnost, tudi sam priznal. Kot je izpostavil, svoje neprimerno ravnanje iskreno obžaluje. Opravičil pa se je tudi vsem vpletenim, občanom in policistom, do katerih se je po nesreči neprimerno obnašal.

Kljub pozivom nekaterih svetniških skupin se Trilar za odstop z mesta župana ni odločil, razpadla pa je njegova pred kratkim formalizirana koalicija, saj so se za izstop iz nje odločile vse članice. O ravnanju župana in o njegovi prihodnosti bo v sredo na izredni seji odločal mestni svet. Po njej bo jasno, kolikšno podporo Trilar sploh še uživa.