Črna kronika

Umrl pešec, ki ga je na pomurski avtocesti povozil tovornjak

R.T.
22. 2. 2016, 12.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na Policijski upravi Murska Sobota so pojasnili, da se je okoli 11.45 na pomurski avtocesti pripetila huda prometna nesreča. V bližini počivališča Murska Sobota je tovornjak zbil pešca, ki je izstopil iz pokvarjenega vozila. Pešec ni preživel.

promet.si
Cesta je bila sicer zaprta zaradi prometne nesreče, v kateri je tovorno vozilo povozilo pešca.

Pomurska avtocesta, ki je bila med Mursko Soboto in Vučjo vasjo v smeri proti Mariboru nekaj časa zaprta zaradi prometne nesreče, je ponovno odprta za ves promet, piše na spletni strani prometnoinformacijskega centra za državne ceste.

Kraj prometne nesreče si je ogledal tudi preiskovalni sodnik, kateri je odredil sodno obdukcijo. Promet na avtocesti je bil zaprt do 13.10 ure. 

Z ogledom kraja prometne nesreče in po zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je 57-letni voznik osebnega avtomobila iz Murske Sobote verjetno zaradi okvare (na vozilu je bil odprt pokrov motorja), parkiral vozilo na SOS počivališču v bližini nadvoza Bakovci - Krog v smeri Maribora. Voznik je nato izza ustavljenega vozila stopil na vozni pas v času, ko se je po tem pripeljal voznik skupine vozil, državljan Poljske, ki je s sprednim delom vlečnega vozila trčil v pešca. Pešec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Murska Sobota, kjer je pozneje umrl.