Slovenija

Cerar se je odzval na proteste v Šenčurju

STA
20. 2. 2016, 19.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Predsednik vlade Miro Cerar je po današnjem protestnem shodu proti migrantskem centru v Šenčurju v pogovoru za TV Slovenija znova poudaril, da je Slovenija varna in da se državljanom ni treba bati. Kot je poudaril, je normalno, da je treba del migrantov začasno namestiti, da jih lahko nato spustimo naprej.

sta
Cerar je dejal, da o popoldanskem shodu še ni bil obveščen, a se mu zdi primerjava z Janšo nevzdržna.

"Potrebujemo začasne namestitve, o tem se predhodno pogovarjamo z lokalnim okoljem in sproti rešujemo zadeve. Verjamem, da bomo prišli do dogovorov," je dejal premier, ki razume, da je ljudi strah in da se počutijo neprijetno ob novicah iz Nemčije in od drugod, a poudarja, da bodo naredili vse, da do kakšnih zapletov pri nas ne bo prihajalo.

Premier zagotavlja, da je oprema policije in vojske zadostna in da oba sistema delujeta dobro. "Od oktobra obvladujemo zadevo in sodelujemo s sosednjimi državami, smo pobudniki številnih koordinacij," je zatrdil in dodal, da strahu ni in da bodo razmere obvladovali tudi v prihodnje.

Dejal je, da je njegova vlada od prejšnjih vlad podedovala stanje, ko sta bili policija in vojska podhranjeni, da pa so za letos že zagotovili veliko sredstev za varnost države. "Naša policija bo zagotovo zadostno opremljena, tudi na vojaškem delu delamo premike naprej," je še poudaril.