Slovenija

Poslanec Franc Laj prestopil v poslansko skupino nepovezanih poslancev

STA
27. 1. 2016, 10.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Poslanec Franc Laj je po tistem, ko je v ponedeljek izstopil iz stranke SMC, danes izstopil še iz strankine poslanske skupine, je potrdila vodja poslanske skupine Simona Kustec Lipicer. Laj je prestopil v poslansko skupino nepovezanih poslancev.

Sta
Franc Laj

Laj je dejal, da je v ponedeljek izstopil iz Stranke modernega centra, saj ni čutil pripadnosti njenemu delovanju. V SMC pa so v sporočilu za javnost navedli, da Laj podrobnosti za svoj izstop ni navedel. Navedel naj bi le, da gre za osebne vzgibe in razloge.

Poslanska skupina ima po tem izstopu 34 poslancev. Podobno je stranko in lani poleti še poslansko skupino namreč zapustil Bojan Dobovšek, ki je zatem s poslankama Alenko Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček ustanovil poslansko skupino nepovezanih poslancev.

Generalni sekretar SMC Kopač je na torkovi novinarski konferenci sicer zavrnil ugibanja, da v stranki obstaja splošno nezadovoljstvo in da Laj ni osamljen primer. Razprave o posameznih vprašanjih so, a da bi govorili o nezadovoljstvu v SMC, po besedah Kopača ne morejo govoriti, prav tako "zaradi izstopa poslanca Laja ne bo prišlo do razpada stranke". Tudi število članov stranke se po Kopačevih besedah ne spreminja. So tako odhodi kot prihodi vanjo, je dejal.

Tudi koalicija je po njegovem mnenju trdna in dobro deluje.