Slovenija

Cerar ni sprejel odstopa ministra Mramorja

STA
18. 1. 2016, 17.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Premier Miro Cerar je sporočil, da ni sprejel odstopa ministra za finance Dušana Mramorja. Ta ga je ponudil, saj je ocenil, da je zaradi prejemanja spornih dodatkov za stalno pripravljenost izgubil zaupanje javnosti. Po oceni Cerarja Mramor svoje delo opravlja požrtvovalno in uspešno, zato bi po njegovem odstop lahko škodoval interesom Slovenije.

STA
Med poudarki dobrega Mramorjevega dela je Cerar navedel, da je ministru uspelo doseči osrednji cilj vlade, to je stabilizirati javne finance.

Cerar je na novinarski konferenci poudaril, da je Mramor svojo napako obžaloval, se zanjo javno opravičil in jo bo tudi v celoti popravil, saj je napovedal, da bo dodatek v celoti vrnil. Pri tem je Cerar tudi sam obžaloval, da se vprašanje zakonitosti izplačevanja dodatka na višji ravni ni rešilo že v letu 2008, ko so ga fakultete začele izplačevati. Po njegovem tudi ni nepomembno, da je do razkritja o izplačevanju dodatkov prišlo pod vlado, ki jo vodi SMC.

Med poudarki dobrega Mramorjevega dela je Cerar navedel, da je ministru uspelo doseči osrednji cilj vlade, to je stabilizirati javne finance, prav tako je bil po njegovem Mramorjev vložek ključen, da je država sprejela izvedbeni zakon o fiskalnem pravilu.