Slovenija

Mramor evropski finančni minister leta

G.G.
4. 1. 2016, 10.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Slovenski finančni minister Dušan Mramor je bil po izboru londonske revija The Banker iz skupine Financial Times izbran za evropskega finančnega ministra leta 2016.

STA
Finančni minister Dušan Mramor.

Kot je pojasnila evropska urednica revije Stefanie Linhardt, Mramorju podeljujejo naziv evropskega finančnega ministra leta za njegov prispevek pri izhodu Slovenije iz recesije in stabilizaciji bančnega sistema, kot tudi za njegove uspehe pri nadaljevanju privatizacije in pri implementaciji celovitega programa reform ter aktivnosti v smeri postopne javnofinančne konsolidacije Slovenije.

Minister Mramor je z nazivom zelo počaščen in vesel mednarodnega priznanja Sloveniji, ki zopet velja za finančno verodostojno državo z relativno visoko gospodarsko rastjo, s padanjem  brezposelnosti, še posebej med mladimi, in rastjo zaposlenosti.

Mramor je ob tej priložnosti še posebej poudaril izjemno delo državnih sekretarjev in vseh zaposlenih na Ministrstvu za finance in njegovih uradih, ki so bistveno prispevali pri oblikovanju uspešne ekonomske politike.