Slovenija

Najmanj 53 izolskih občanov bo januarja dobilo nov dom

STA
24. 12. 2015, 11.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Občina Izola je objavila prednostno listo prosilcev, ki izpolnjujejo pogoje za najem neprofitnega stanovanja. Novim najemnikom bodo dodelili 27 neprofitnih stanovanj, ki so skupaj vredna okoli 2,5 milijona evrov. Novim najemnikom bodo ključe uradno podelili v januarju. Vseh prispelih vlog je bilo sicer 285.

Izolska občina je maja objavila javni razpis za oddajo najmanj 24 neprofitnih stanovanj, v vmesnem času pa je pridobila in uredila še tri dodatna stanovanja, tako da bo oddala skupaj 27 neprofitnih stanovanj, so danes sporočili z občine.

Stanovanjska komisija je v začetku tedna pregledala in potrdila prednostni listi. Na listi A je 15 stanovanj, predvidenih za oddajo v najem prosilcem, ki glede na socialne razmere niso zavezanci za plačilo lastne udeležbe in varščine, na lista B pa je 12 stanovanj, predvidenih za oddajo v najem prosilcem, ki so glede na dohodek zavezani plačati lastno udeležbo v višini desetih odstotkov vrednosti stanovanja in varščino.

Prednostni listi veljata eno leto od objave, če bo občina v tem času pridobila še kakšno stanovanje, pa bo to dodeljeno naslednjemu upravičencu s prednostne liste.

Nov dom bo tako januarja dobilo najmanj 53 izolskih občanov. Skoraj vsi upravičenci imajo stalno bivanje v občini prijavljeno neprekinjeno od rojstva dalje, so navedli na občini.

Stanovanja v velikosti med 25 in 70 kvadratnimi metri se nahajajo na različnih lokacijah: 18 jih je v mestnem jedru, osem v Livadah in eno v Jagodju. Neprofitna najemnina za stanovanja se giblje med 54 in 220 evri mesečno.

Prednostna lista je objavljena v uradnih objavah in na oglasni deski ter na spletni strani občine.