Slovenija

Mamica ga je s tlakovcem

ja
21. 12. 2015, 18.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Avgustovski obračun Trebanjca s sosedi in nato policisti se je začel še bolj nenavadno, kot se je zaključil – s sekiro! Na srečo so na koncu le »pele pesti«, pretep pa je končal na sodišču.

J. A.
Zvezdan Hočevar je v priporu že od 24. avgusta.

Romi so temperamentni ljudje, tega ni treba posebej poudarjati, in eden takšnih je tudi Zvezdan Hočevar, ki s svojo ženo Manuelo ter otroki živi v neposredni bližini trebanjskega gradu. Pred kratkim so ga iz pripora pripeljali na novomeško okrožno sodišče, ker naj bi konec avgusta fizično obračunal s svojim sosedom, potem pa še s policisti. Izrekel se je za nedolžnega.

Kaj je pripeljalo do spora med stanovalci v hiši na naslovu Pod gradom 6 v Trebnjem, ni znano, o tem bodo verjetno govorili med sojenjem, ki ga je prevzel sodnik Boris Kodrič. Policiste so 24. avgusta okoli 21. ure klicali, da v Trebnjem Zvezdan Hočevar s sekiro v roki kriči pred vrati svakovega stanovanja. Grozil naj bi mu, da ga bo ubil, zato je svak poklical policijo. Pozneje je klicatelj predlog za pregon Hočevarja umaknil.

Zvezdan je na dvorišču s pestmi tolkel soseda, ki živi nadstropje višje, tudi brcal ga je in vlekel za majico. 

Ko so policisti prišli na kraj dogodka, nasilneža tam več ni bilo, zato so se odpravili na njegov dom. Tam pa so doživeli pravo kriminalko.

PRETEP PRED IN S POLICISTI

Zvezdan je na dvorišču s pestmi tolkel soseda, ki živi nadstropje višje, tudi brcal ga je in vlekel za majico. Čeprav so policisti nasilneža opozarjali, naj preneha s takšnim vedenjem, jih ni ubogal. Za nameček naj bi Zvezdanova žena Manuela v nesrečnega soseda vrgla betonski tlakovec. Tistega večera sta mu vročekrvna soseda poškodovala hrbet, odrgnila sta ga po vratu in obrazu pa tudi po prsnem košu.

Če bi se Zvezdan po prihodu policistov umiril, bi se zgodba lahko zaključila drugače, vendar se ni. Kajti ko ga je eden od njih hotel ločiti od žrtve, se je spravil še nanj. V tistem se je policist odločil uporabiti t. i. strokovni prijem davljenja od zadaj, a se je Zvezdan na vso moč upiral, da sta oba skupaj padla po tleh, in to tako nesrečno, da je nasilnež padel na policistovo nogo. Posledica: policist je utrpel zvin gležnja, raztrgala se mu je notranja stranska vez kolena, odkrušil se mu je del hrustanca na pogačici.

Z DOJENČKOM V ROKAH

Zvezdanova nežnejša polovica Manuela tudi ni bila prizanesljiva do mož postave, z nekajmesečnim dojenčkom v rokah je vpila nanje, jim grozila, jih brcala in za nameček enega od njih še udarila s pestjo. Ker je imela v rokah otroka, so bili policisti seveda nemočni.

Policist, ki je hotel umiriti nasilnega Zvezdana, je utrpel hudo telesno poškodbo. 

Hočevarjeva sta se na predobravnavnem naroku izrekla za nedolžna, zato torej sojenje. Zvezdan je od konca avgusta v priporu, ker obstaja velika nevarnost ponovitve kaznivega dejanja, saj je znan po svojem nasilništvu.

Omenjeni incident se je zgodil le dva meseca po tistem, ko so ga predčasno izpustili iz zapora.

Zvezdanov odvetnik Adam Molan je predlagal, da se med sojenjem opredeli nastanek poškodb, ki jih je med posredovanjem policistov utrpela njegova stranka, pa tudi zaslišanje izvedenca psihiatra, ki bo lahko kaj povedal o prištevnosti Zvezdana in njegovih ravnanjih, ko je v stiski. Odvetnik je prepričan, da je treba osvetliti tudi načine postopanja policistov med uporabo prisilnih sredstev. Kot kaže, se bo iz sosedskega spora razvil pravi sodni veleproces.