Slovenija

Lažnivo kupovali gorivo in ga poceni prodajali naprej!

Petra Rupnik
24. 10. 2015, 16.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kriminalisti so med hišnimi preiskavami na območju Murske Sobote in Celja zaslišali pet oseb, od tega je ena pristala v priporu. Organizirana družba je prek slamnatih podjetij kupovala naftne derivate, ki jih ni plačala, te pa preprodajala naprej.

Arhiv Svet24

Kot so včeraj sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, je po doslej ugotovljenih podatkih devetih povezanih oseb našlo ljudi, ki so bili pripravljeni proti plačilu za usluge kupiti slamnata podjetja.

Z njihovo pomočjo so pridobili plačilne kartice za točenje goriva pri različnih naftnih družbah. V večmesečnem časovnem obdobju je organizirana združba povzročila materialno škodo oškodovani naftni družbi za več kot 200.000 evrov, medtem ko materialna škoda drugih naftnih družb še ni znana. Združba je nato derivate prodajala naprej po ceni med 0,60 in 0,80 evra.

Arhiv Svet24

KUPOVALI PODJETJA

Slamnata podjetja so vpleteni kupovali od osebe z območja Celja, ki je imela podjetje za ustanavljanje in prodajo podjetij.

Ta pa so bila ustanovljena izključno za izvrševanje kaznivega dejanja poslovne goljufije. Organizator združbe je že ob sami sklenitvi posla vedel, da obveznosti do podjetja ne bodo poravnane.

V času policijske preiskave je oškodovana naftna družba zoper slamnate direktorje začela vlagati izvršbe.

Kriminalisti so medtem ugotovili, da je bil organizator združbe v času izvrševanja kaznivega dejanja v osebnem stečaju, bančni račun pa je imel odprt v tujini.

Arhiv