Slovenija

Do Milana z redno avtobusno linijo

STA
23. 9. 2015, 09.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Skupina Arriva, ki je del nemške skupine Deutsche Bahn, s 1. oktobrom uvaja novo mednarodno avtobusno linijo v regiji, med Zagrebom, Ljubljano in Milanom. Kot so zapisali v podjetju, bo linija vozila vse dni v tednu.

Reuters

"Nov projekt skupine Arriva, Deutsche Bahn je naslednji mejnik v razvoju našega poslovanja v regiji," je pojasnil predsednik uprave skupine Arriva, Deutsche Bahn v Sloveniji Bo Erik Stig Karlsson.

"Pod lastno blagovno znamko Arriva Express v regiji uvajamo novo mednarodno linijo, s katero želimo potnikom zagotoviti odlično ponudbo in izjemno uporabniško izkušnjo ... V regiji vsekakor obstaja tržišče za visokokakovostne storitve, zato nameravamo našo ponudbo širiti tudi v prihodnje," je še dodal Karlsson.

Avtobusi Arriva Express linije naj bi potnikom omogočali varno, hitrejše in cenovno ugodnejše potovanje, poleg tega pa še dodatne prednosti, kot so večja razdalja med sedeži, prostor za prtljago, vtičnica za prenosni računalnik in brezplačni WiFi.

V Sloveniji bo Arriva Express potnike pobiral v Ljubljani, cena vozovnice do Milana pa bo 39 evrov. Do Zagreba se bodo iz Ljubljane potniki lahko odpravili za 10 evrov. Cena povratne vozovnice iz Ljubljane do Milana je 62 evrov in 16 evrov do Zagreba.

Vstopnice bodo lahko potniki kupili na Avtobusni postaji Ljubljana ter prek spleta. Z ljubljanske postaje bodo avtobusi proti Milanu odhajali ob 12.15, v smeri proti Zagrebu pa ob 16.25.

Arriva je s 55.000 zaposlenimi eden največjih ponudnikov storitev na področju potniškega prometa v Evropi. Z avtobusi, vlaki in tramvaji vsako leto prepelje 1,5 milijarde potnikov. Deluje v 14 evropskih državah, na Hrvaškem, Češkem, Danskem, Nizozemskem, Poljskem, Portugalskem, Slovaškem, Švedskem in Madžarskem ter v Italiji, Srbiji, Sloveniji, Španiji in Veliki Britaniji.