Črna kronika

Grozljiva smrt: Novinarko vrglo naravnost na propelerje motorja

U.K.
23. 9. 2015, 09.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Srbska novinarka Jelena Krašić (30) iz Novega Sada je bila udeležena v nenavadni nesreči, v kateri pa je žal izgubila življenje.

Facebook

Tragedija se je zgodila na francoskem navtičnem festivalu v Cannesu. Festival je eden največjih navtičnih dogodkov v Evropi, nesreča pa se je zgodila med premierno predstavo posebnega gumijastega gliserja MX-12, ki ga proizvaja italijansko podjetje Cantieri Magazzu. Čoln je upravljal Jelenin sodelavec, v čolnu pa je bil tudi direktor podjetja. Med vožnjo naj bi v čoln udaril večji val in vse tri je vrglo v vodo. Žal pa je Jeleno vrglo naravnost na propelerje motorja, ki so jo dobesedno sesekali. Nesrečna novinarka je takoj umrla, preostali dve osebi v čolnu pa na srečo nista bili poškodovani. 

Jelena je padla na propelerje motorja. 

POSLOVILNO PISMO 

Njeni sodelavci so zaradi tragičnega dogodka napisali pismo, v katerem so se od sodelavke poslovili: »Izgubo pokojne Jelene doživljamo kot izjemen šok in vedno se je bomo spominjali kot dobro, častno in korektno osebo. Nikoli je ne bomo pozabili.« Policija dogodek še preiskuje, za zdaj pa ne menijo, da bi lahko šlo za kaj drugega kot nesrečo.