Slovenija

Kemijski inštitut ponovil razpis za direktorja

STA/M.J.
10. 9. 2015, 18.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kemijski inštitut je danes objavil ponovljeni razpis za direktorja inštituta. Novega direktorja bo za dobo petih let imenoval upravni odbor inštituta s soglasjem vlade, mandat pa bo predvidoma nastopil v novembru. Rok za prijavo na razpis je 25. september.

Arsen Perić / KMA

Kandidati za direktorja morajo imeti doktorat znanosti s področja dejavnosti inštituta ter izkazovati mednarodno primerljive raziskovalne ali tehnološko razvojne rezultate v zadnjih petih letih. Razpisni pogoji še določajo, da morajo kandidati izkazovati sposobnost za organiziranje in vodenje ter izpolnjevati še splošne pogoje, določene z zakonom o zavodih in zakonom o raziskovalni dejavnosti.

Od kandidatov se pričakuje tudi program dela in usmeritev inštituta, vključno z vizijo sodelovanja z gospodarstvom, univerzami, v mednarodnih projektih in z resornimi ministrstvi.

Kandidati, ki bodo izpolnjevali formalne pogoje razpisa, bodo vabljeni, da se 6., 7. in 8. oktobra predstavijo na znanstvenem predavanju za člane upravnega odbora in Znanstvenega sveta Kemijskega inštituta.

O izbiri bodo kandidate obvestili v 30 dneh od objave razpisa. Gre sicer za ponovljeni razpis. Na prejšnji razpis za direktorja inštituta se je sicer prijavilo šest kandidatov, a se upravni odbor ni odločil za nobenega.

Prejšnji direktor inštituta Janko Jamnik je decembra lani umrl za posledicami strelnih ran, ki jih je dobil po napadu na parkirišču v bližini gostinskega lokala na ljubljanskem Viču. Jamnikovega umora je osumljen nekdanji sodelavec inštituta Milko Novič, ki pa je na predobravnavnem naroku krivdo zanikal.