Slovenija

Prodaja premičnin polzelskega Garanta v stečaju končana

T.C.
30. 8. 2015, 16.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Prodaja premičnin polzelske pohištvene industrije Garant, ki je v stečaju od julija 2012, je končana. Komplete proizvodnih strojev za izdelavo raznega pohištva je stečajni upravitelj Garanta Tomaž Kos aprila letos končno uspel prodati ptujski družbi Gradbeništvo Zos za nekaj več kot 3000 evrov.

Arhiv Svet24

Kos je nekatere nepremičnine Garanta oddal v enoletni najem, iz tega naslova pa mesečni prihodki znašajo 9400 evrov. Upravitelj razmišlja tudi o novih najemih, nepremičnine pa skuša tudi prodati, je razvidno iz njegovega rednega poročila o poteku stečaja, ki je objavljeno na spletnih straneh Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Arhiv Svet24

Glede odkrite vrtine tople vode na območju tovarne pa je Kos pojasnil, da ta vrtina predstavlja novo vrednost premoženja, zato jo je dal oceniti. Njena likvidacijska cena tako znaša skoraj 164.000 evrov.

Kos pričakuje, da se bo število pravd v prihodnosti še povečalo. Doslej so prevzeli 15 pravd, od tega jih je zaključenih deset. Od začetka stečaja pa je Kosu uspelo z unovčitvijo premoženja pridobiti 1,4 milijona evrov razpoložljivih denarnih sredstev.