Slovenija

Pozor: Ugrabitve v trgovskih centrih

P.K.
24. 8. 2015, 12.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Naša bralka iz Nove Gorice, mamica 3-letne deklice, nas je opozorila na nevarno dejanje, ki ga je doživela v nakupovalnem središču v Italiji, priljubljenem tudi za Slovence.

P.K.

Le dobre pol ure vožnje od slovensko-italijanske meje sta večja nakupovalna centra, oba v neposredni bližini Palmanove, ki ju radi obiskujemo tudi Slovenci. Pred dobrim tednom je s svojo hčerko v Outlet Village nakupovala tudi naša bralka in doživela sila neprijetno izkušnjo. Rada bi opozorila tudi druge.

Njuna zgodba

Mamica je dekletce le za nekaj sekund, ko je raziskovala artikel, spustila iz rok, in že punčke ni bilo več. Hitro je odhitela k varnostniku in ga obvestila o izginotju hčerke. Tik preden je varnostnik sprožil iskalno akcijo in predal zvočno obvestilo o iskanju, pa je Petra hčer zagledala s starejšima ženskama, ki sta jo držali za roko. Ko je zaklicala hčerino ime, sta bili ženski videti nekoliko zbegani in živčni, dekle pa sta izpustili. O dogodku, ki je vzbudil sum na morebitno ugrabitev, so obvestili policijo.

arhiv

Poročanje medijev

Petra M., naša sogovornica, se spomni, da so včasih, že okoli osamosvojitve, ko so s starši pogosto nakupovali v Italiji, krožile govorice o tem, da se v gnečah, med trgovskimi policami, dogajajo ugrabitve. Takrat je nekaj italijanskih televizij poročalo tudi o tem, da so na delu preprodajalci organov. Ti najprej človeka ugrabijo in potem iz žrtve izrežejo organe, da jih na črnem trgu lahko prodajo za velik denar. Glede tega so podatki, tudi po naših intenzivnejših raziskavah, precej skopi, kar morda kaže na to, da so to le neresnične zgodbice, a ker pojasnila o tem pričakujemo s strani organov iz Italije, bo kmalu jasno, koliko takih primerov, če sploh, je resničnih in kaj se je sploh dogajalo.